r
Nosalty Logó

Párolt marhaszelet fahéjas meggyraguval

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ligeti Károly
Párolt marhaszelet fahéjas meggyraguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A meggyszószhoz

Összesen 521 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A meggyszószhoz

Összesen 2085 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A meggyszószhoz

Összesen 110 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    906.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 521 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219.5 g

Zsír

  • Összesen
    98.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3625.6 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    325 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    2173 mg
  • Nátrium
    652 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1463.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    894 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2080 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 2085 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 110 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A meggyszószhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. Előző este az olajban elkeverjük a borsot, szerecsendiót, áttört fokhagymát, és meglocsoljuk vele a húst, majd másnapig hűtőbe tesszük, közben néhányszor átfordítjuk.
  2. Másnap a húst az olajjal együtt kuktába tesszük, minden oldalát lepirítjuk, majd felöntjük 0,5 l vízzel, sózzuk, és a kuktát lezárva 50 percig pároljuk.
  3. Ha elkészült, a húst vágódeszkára tesszük, és amíg hűl, elkészítjük a meggyragut.
  4. Egy serpenyőbe szűrjük a pároló levet, elkeverjük benne a keményítőt, majd hozzáadjuk a magozott meggyet, megcukrozzuk, és felforraljuk. Kicsit később megszórjuk fahéjjal és az őrölt erős paprikával, elkeverjük, és tálalásig félretesszük.
  5. A húst felszeleteljük, tálaláskor a szeleteket meglocsoljuk a meggyraguval, és krumplilángost kínálunk mellé.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4242
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párolt marhaszelet fahéjas meggyraguval
Ligeti Károly 129 recept

A marhahúsos ételek elkészítésénél sokszor kuktát használok. Energiát és időt spórolok vele, nem beszélve arról az ízről és zamatról, ami benne marad az ételben. Mivel jóval kevesebb folyadék szükséges a párolás során, így a visszamaradt párolólé ízekben sokkal intenzívebb, amit az étel készítés során hasznosítani lehet.

Hozzávalók

A húshoz

A meggyszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek