Párolt marha zsemlyepofésznivel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Miss Lemon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
A húshoz
-
150g marhacomb213 kcal
-
25g kenyérszalonna174 kcal
-
2g só0 kcal
-
57g sárgarépa21 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
A pofésznihez
-
45g zsemle123 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
1g só0 kcal
-
67g tej37 kcal
-
13g sertészsír113 kcal
Összesen
732
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
A húshoz
-
900g marhacomb1278 kcal
-
150g kenyérszalonna1046 kcal
-
12g só0 kcal
-
340g sárgarépa124 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
A pofésznihez
-
270g zsemle737 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
4g só0 kcal
-
400g tej224 kcal
-
75g sertészsír677 kcal
Összesen
4396
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
A húshoz
-
36.6g marhacomb52 kcal
-
6.1g kenyérszalonna42 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
13.8g sárgarépa5 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
A pofésznihez
-
11g zsemle30 kcal
-
8.9g tojás11 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
16.3g tej9 kcal
-
3g sertészsír27 kcal
Összesen
177
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 43.9 g
Zsír
-
Összesen 47.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 223 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2282.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 201 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 449 mg
-
Nátrium 1481 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 210.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 473 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 246 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 1754 micro
-
β-karotin 4179 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 321 micro
Összesen
732
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 263.6 g
Zsír
-
Összesen 283 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1340 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13692.9 g
-
Cink 41 mg
-
Szelén 440 mg
-
Kálcium 1207 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 381 mg
-
Foszfor 2693 mg
-
Nátrium 8888 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 178.2 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1264.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2836 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 41 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 235 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 72 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 380 micro
-
Kolin: 1475 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 10521 micro
-
β-karotin 25071 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1927 micro
Összesen
4396
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 556.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 361 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 428 micro
-
β-karotin 1019 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
177
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
90 dkg marhacomb
-
15 dkg kenyérszalonna
-
2 teáskanál só
-
2 nagy db sárgarépa
-
1 közepes db vöröshagyma
A pofésznihez
Elkészítés
A húshoz
- A szalonna felét kis darabokra vágjuk, amivel megtűzdeljük a marhát, majd sóval jól bedörzsöljük, és békén hagyjuk legalább egy órát.
- A szalonna másik felét vékony szeletekre vágjuk, és egy olyan lábos fenekére fektetjük, ami nem sokkal nagyobb, mint maga a hús.
- A szalonnára a felkarikázott hagymát, majd a szintén karikára vágott répát terítjük.
- Ha lejárt a hús ideje, akkor a lábosba tesszük a többi tetejére, és csak ekkor tesszük az egészet a tűzre.
- Lefedjük, és legalább 4 órát hagyjuk lassú tűzön párolódni. Ha úgy tűnik, hogy elfőtte a leve nagyját, száraz fehérborral és húslevessel felváltva pótolhatjuk, de nagy eséllyel erre nem lesz szükség.
- Ha már puhára párolódott a hús, szeletekre vágjuk, egy tálra tesszük, mellé szedjük a répát, és rászűrjük a levét.
A pofésznihez
- Ha kész a hús, elkészítjük a köretet. Ez lehet párolt borsó, spenót vagy akár főtt tészta is, de a zsemlyepofésznival biztos nem tévedünk.
- A zsemléket vízszintesen 3 szeletre vágjuk, egy pillanatra mindkét oldalukat tejbe fektetjük, de ne hagyjuk, hogy nagyon megszívják magukat.
- Ezután a zsemléket tojásba forgatjuk, és a forró zsiradékban szép sorban kisütjük őket.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 143
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 14119
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Miss Lemon
84 recept
Rézi néni 1878-as Szegedi szakácskönyvéből való a recept. Az étel eredeti neve: marhahus divatosan. Bár már inkább hagyományosnak nevezném, de nem is ez a lényeg, hanem a garnírungként ajánlott zsemlyepofészni, amiről eddig hírből se hallottam, de ha hallottam volna, akkor se készítettem volna hús mellé köretnek. Pedig mennyire de mennyire igaza volt Rézi néninek!