r
Nosalty Logó

Párolt marha zsemlyepofésznivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Miss Lemon
Párolt marha zsemlyepofésznivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A pofésznihez

Összesen 732 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A pofésznihez

Összesen 4396 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A pofésznihez

Összesen 177 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2282.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    1481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1754 micro
  • β-karotin
    4179 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 732 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    263.6 g

Zsír

  • Összesen
    283 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13692.9 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    440 mg
  • Kálcium
    1207 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    2693 mg
  • Nátrium
    8888 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1264.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2836 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    41 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    235 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    1475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    25071 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1927 micro
Összesen 4396 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    428 micro
  • β-karotin
    1019 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A pofésznihez

Elkészítés

A húshoz

  1. A szalonna felét kis darabokra vágjuk, amivel megtűzdeljük a marhát, majd sóval jól bedörzsöljük, és békén hagyjuk legalább egy órát.
  2. A szalonna másik felét vékony szeletekre vágjuk, és egy olyan lábos fenekére fektetjük, ami nem sokkal nagyobb, mint maga a hús.
  3. A szalonnára a felkarikázott hagymát, majd a szintén karikára vágott répát terítjük.
  4. Ha lejárt a hús ideje, akkor a lábosba tesszük a többi tetejére, és csak ekkor tesszük az egészet a tűzre.
  5. Lefedjük, és legalább 4 órát hagyjuk lassú tűzön párolódni. Ha úgy tűnik, hogy elfőtte a leve nagyját, száraz fehérborral és húslevessel felváltva pótolhatjuk, de nagy eséllyel erre nem lesz szükség.
  6. Ha már puhára párolódott a hús, szeletekre vágjuk, egy tálra tesszük, mellé szedjük a répát, és rászűrjük a levét.

A pofésznihez

  1. Ha kész a hús, elkészítjük a köretet. Ez lehet párolt borsó, spenót vagy akár főtt tészta is, de a zsemlyepofésznival biztos nem tévedünk.
  2. A zsemléket vízszintesen 3 szeletre vágjuk, egy pillanatra mindkét oldalukat tejbe fektetjük, de ne hagyjuk, hogy nagyon megszívják magukat.
  3. Ezután a zsemléket tojásba forgatjuk, és a forró zsiradékban szép sorban kisütjük őket.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14119
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Lemon 84 recept

Rézi néni 1878-as Szegedi szakácskönyvéből való a recept. Az étel eredeti neve: marhahus divatosan. Bár már inkább hagyományosnak nevezném, de nem is ez a lényeg, hanem a garnírungként ajánlott zsemlyepofészni, amiről eddig hírből se hallottam, de ha hallottam volna, akkor se készítettem volna hús mellé köretnek. Pedig mennyire de mennyire igaza volt Rézi néninek!

Hozzávalók

A húshoz

A pofésznihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...