r
Nosalty Logó

Párolt marha zsemlyepofésznivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Miss Lemon
Párolt marha zsemlyepofésznivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A pofésznihez

Összesen 732 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A pofésznihez

Összesen 4396 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A pofésznihez

Összesen 177 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2282.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    1481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1754 micro
  • β-karotin
    4179 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 732 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    263.6 g

Zsír

  • Összesen
    283 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13692.9 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    440 mg
  • Kálcium
    1207 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    2693 mg
  • Nátrium
    8888 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1264.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2836 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    41 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    235 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    1475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    25071 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1927 micro
Összesen 4396 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    428 micro
  • β-karotin
    1019 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 177 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A pofésznihez

Elkészítés

A húshoz

  1. A szalonna felét kis darabokra vágjuk, amivel megtűzdeljük a marhát, majd sóval jól bedörzsöljük, és békén hagyjuk legalább egy órát.
  2. A szalonna másik felét vékony szeletekre vágjuk, és egy olyan lábos fenekére fektetjük, ami nem sokkal nagyobb, mint maga a hús.
  3. A szalonnára a felkarikázott hagymát, majd a szintén karikára vágott répát terítjük.
  4. Ha lejárt a hús ideje, akkor a lábosba tesszük a többi tetejére, és csak ekkor tesszük az egészet a tűzre.
  5. Lefedjük, és legalább 4 órát hagyjuk lassú tűzön párolódni. Ha úgy tűnik, hogy elfőtte a leve nagyját, száraz fehérborral és húslevessel felváltva pótolhatjuk, de nagy eséllyel erre nem lesz szükség.
  6. Ha már puhára párolódott a hús, szeletekre vágjuk, egy tálra tesszük, mellé szedjük a répát, és rászűrjük a levét.

A pofésznihez

  1. Ha kész a hús, elkészítjük a köretet. Ez lehet párolt borsó, spenót vagy akár főtt tészta is, de a zsemlyepofésznival biztos nem tévedünk.
  2. A zsemléket vízszintesen 3 szeletre vágjuk, egy pillanatra mindkét oldalukat tejbe fektetjük, de ne hagyjuk, hogy nagyon megszívják magukat.
  3. Ezután a zsemléket tojásba forgatjuk, és a forró zsiradékban szép sorban kisütjük őket.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13484
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Párolt marha zsemlyepofésznivel
Miss Lemon 84 recept

Rézi néni 1878-as Szegedi szakácskönyvéből való a recept. Az étel eredeti neve: marhahus divatosan. Bár már inkább hagyományosnak nevezném, de nem is ez a lényeg, hanem a garnírungként ajánlott zsemlyepofészni, amiről eddig hírből se hallottam, de ha hallottam volna, akkor se készítettem volna hús mellé köretnek. Pedig mennyire de mennyire igaza volt Rézi néninek!

Hozzászólások (2)

sirGalahad

A pofészni sem lehet rossz de részemr?l bármilyen f?tt húst (f?leg marhát) el tudok képzelni jó fokhagymás zsemlemártással is...

márti1218

Ez a pofészni "lánykori" néven bundászsemle és el sem tudom képzelni ezt a zsiradékban sült zsemlét a marhahússal,de egy jó zsemlegombóccal már igen.

Hozzávalók

A húshoz

A pofésznihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek