r
Nosalty Logó

Angol hátszín kuktában

Oli(E)va
Angol hátszín kuktában
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

649
Kalória
51.5g
Fehérje
8.2g
Szénhidrát
41.3g
Zsír
299.6g
Víz
195g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 649 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3901 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    299.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2063 micro
  • β-karotin
    4916 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 649 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    309.1 g

Zsír

  • Összesen
    247.8 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5364.8 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    347 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    3027 mg
  • Nátrium
    1027 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1797.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2973 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    1317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    29495 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    913 micro
Összesen 3901 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    495 micro
  • β-karotin
    1179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 155 kcal

Elkészítés

  1. A megmosott, törlőpapírral leitatott hátszínen egy hegyes, éles késsel lyukakat ejtünk, amikbe a hosszában felaprított fokhagymát beledugdossuk
  2. A kuktában felforrósítjuk az olívaolajat, a hátszínt beszórjuk fahéjjal és borssal (még egyelőre nem sóval), és mindegyik oldalán megkapatjuk, barnára sütjük pár perc alatt, ez azért kell, hogy finom puha legyen a végén.
  3. Ha ez megvan, ráöntjük a bort, egy 1/2 pohárnyi vizet, úgy a közepéig legalább ellepje, és bezárjuk a kuktánkat, lassú tűzön legalább másfél, egy és háromnegyed óráig főzzük.
  4. A másfél óra elteltével hozzáadjuk a megtisztított, szeletekre vágott gombát és sárgarépát, most sózzuk.
  5. Ezután már csak 15 percre csukjuk be a kuktát, ha ez megvan, ellenőrizzük a húst, hogy megpuhult-e, ha igen, kivesszük, és a kukta fedelét levéve forraljuk tovább néhány percig a szószt, hogy besűrűsödjön (ha sietünk, egy kis hideg vízben feloldott kukoricakeményítő csodát tesz, belelöttyinthetünk egy kis tejszínt is).
  6. A kissé lehűlt húst felszeleteljük, egy jénaiba tesszük, és a szaftjával leöntve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 120 p

A sziget, ahol élünk, angol gyarmat volt, hála Istennek, maradt utánuk néhány jó recept... :) A marhagulyás és a pincepöri mellett ez a kedvenc marhahúsos ételem, a szaftnak valami fantasztikus íze van, a husika nagyon puha. Ha nem akarunk külön vesződni a körettel, amikor beletesszük a zöldségeket, mehet bele minden főre 1 meghámozott, félbevágott krumpli is. Ne sajnáljuk az időt az elkészítésére, a húsnak finomra kell puhulnia, ha nem kuktában csináljuk, bizony kell neki 3-3 1/2 óra, inkább vasárnapi étel, szerencsére nem pepecselős annyira...

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek