r
Nosalty Logó

Angol hátszín kuktában

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Oli(E)va
Angol hátszín kuktában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 649 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3901 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 155 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2063 micro
  • β-karotin
    4916 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 649 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    309.1 g

Zsír

  • Összesen
    247.8 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5364.8 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    347 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    3027 mg
  • Nátrium
    1027 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1797.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2973 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    1317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    29495 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    913 micro
Összesen 3901 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    495 micro
  • β-karotin
    1179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 155 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott, törlőpapírral leitatott hátszínen egy hegyes, éles késsel lyukakat ejtünk, amikbe a hosszában felaprított fokhagymát beledugdossuk
  2. A kuktában felforrósítjuk az olívaolajat, a hátszínt beszórjuk fahéjjal és borssal (még egyelőre nem sóval), és mindegyik oldalán megkapatjuk, barnára sütjük pár perc alatt, ez azért kell, hogy finom puha legyen a végén.
  3. Ha ez megvan, ráöntjük a bort, egy 1/2 pohárnyi vizet, úgy a közepéig legalább ellepje, és bezárjuk a kuktánkat, lassú tűzön legalább másfél, egy és háromnegyed óráig főzzük.
  4. A másfél óra elteltével hozzáadjuk a megtisztított, szeletekre vágott gombát és sárgarépát, most sózzuk.
  5. Ezután már csak 15 percre csukjuk be a kuktát, ha ez megvan, ellenőrizzük a húst, hogy megpuhult-e, ha igen, kivesszük, és a kukta fedelét levéve forraljuk tovább néhány percig a szószt, hogy besűrűsödjön (ha sietünk, egy kis hideg vízben feloldott kukoricakeményítő csodát tesz, belelöttyinthetünk egy kis tejszínt is).
  6. A kissé lehűlt húst felszeleteljük, egy jénaiba tesszük, és a szaftjával leöntve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4608
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 21.

Ajánló

Mi bulgur pilaffal esszük, de krumplipüré, tészta, tarhonya esetleg, jól illik hozzá, ha vacsorára marad köret nélkül, nagyon ropogós héjú puha belű kenyérkével fogyasszuk. Kissé finomabb száraz vörösbor, mint amivel főzzük... :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Angol hátszín kuktában
Oli(E)va 85 recept

A sziget, ahol élünk, angol gyarmat volt, hála Istennek, maradt utánuk néhány jó recept... :) A marhagulyás és a pincepöri mellett ez a kedvenc marhahúsos ételem, a szaftnak valami fantasztikus íze van, a husika nagyon puha. Ha nem akarunk külön vesződni a körettel, amikor beletesszük a zöldségeket, mehet bele minden főre 1 meghámozott, félbevágott krumpli is. Ne sajnáljuk az időt az elkészítésére, a húsnak finomra kell puhulnia, ha nem kuktában csináljuk, bizony kell neki 3-3 1/2 óra, inkább vasárnapi étel, szerencsére nem pepecselős annyira...

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Biza. Ez a finom. Ajánlanék bele egy féldeci konyakot is, akkor a hús puha lesz, de nem esik szét.

Oli(E)va

Koszi, Sancho, igazi ferfikaja...a konyak nem sok egy kicsit a borral egyutt, mit gondolsz..meg nem probaltam soha igy...Udv, Eva

Törölt felhasználó

nem. kiforr bel?le, csak a finomság marad bel?le.

Oli(E)va

Jo, koszi, legkozelebb igy csinalom...

Törölt felhasználó

Szép lehet a szigeted. Nem Samos? W.A. után gondolom... Tüzes borok, illatos olajfák... Nálunk csendes, hideg fenyves van.

Oli(E)va

Nem, Ciprus, meg mindig 30 fok van, a tenger vize is husz fok korul, a te hegyeid, a fenyvesed is gyonyoruek, augusztus kozepen innen az ember inkabb odavagyik..:)

Törölt felhasználó

Hát, nem cserélném le. Csak egy vizitáció erejéig. Kölcsönösen. Gyertek, ott a címem az oldalon, oszt lesz itt helyben házias fogadtatás. Székelyül. Pálinkával.

Oli(E)va

Jo fej vagy, a ciprusi vendeglatas sem utolso, mezevel, zivaniaval (szolopalinka)...:)

Törölt felhasználó

Köszi, azt nálunk törkölyenk hívják. A sz?l?maradék ami a bor után lesz, azt tesszük cefrének, s kisütön... Szóval finom...

dadimami

Kedves Éva! Azt hiszem, hogy csak az nem szereti a marhahúst aki még nem evett jól elkészítve. Mi szeretjük, és leginkább a szaftos marha szeletet. A recepted nagyon jó a végeredmény tökéletes. Egy aprócska megjegyzésem lenne csupán kuktában egy óra teljes mértékben elegend? ahhoz, hogy megpuhuljon a marhahús. Köszönet a receptért! Üdvözlettel: Margó

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek