Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Párolt fűszeres indiai burgonya

Párolt fűszeres indiai burgonya
Párolt fűszeres indiai burgonya
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is vegetáriánus ebédünk egyik fogása volt. A fiam nagyon megdicsérte. Azt mondta, na ez az, amit nagyon szeretek, ha elkészíted. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük.
  2. Egy serpenyőben vajat (ghít) hevítünk. Beleszórjuk a reszelt gyömbért és a fűszereket, és 1-2 percig pirítjuk, míg erősen illatozni nem kezd.
  3. Ekkor hozzáadjuk a főtt burgonyát, a felaprított újhagyma zöldjét és a joghurtot, egy percig összeforraljuk.
  4. Végül megszórjuk aprított korianderlevéllel.
  • költség: 240 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 029
elküldve: 0
receptkönyvben: 100
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1826 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres párolt krumpli, indiai krumpliköret, indiai fűszeres burgonya

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Wed, 2014-03-05 11:29

Kedves Évi néni, ha hiszed, ha nem, a minap valami horribilisen hasonlót készítettem, csak éppen krumpli helyett céklából. :) Nagyon klassz lett, eddig csak krumplival és sárgarépával kísérleteztem. üdv, Zilka

250
burgonya 1 kg
vaj 5 dkg
0 ízlés szerint
chilipehely 1 kávéskanál
koriandermag 1 teáskanál
mustármag 1 tk
római kömény 1 kávéskanál
garam masala 1 teáskanál
gyömbér 1 teáskanál
joghurt 3 ek
újhagyma zöldje 3 közepes db
koriander 1 ek