Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Besameles burgonya

Besameles burgonya
Besameles burgonya
60 perc / előkészület: 35 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon untam már, hogy csak azt a hagyományos, 4-5 féle krumplis köretet ismerem és készítem. Újítani akartam, s elkértem Húgomtól a 99 krumplis étel c. könyvet, abban találtam ezt a receptet, ami azóta is bevált. Az ott (és itt) feltüntetett elkészítési idő számomra rövidebbnek tűnik, és igen népszerű.
Igaz is, a fénykép: sajnos másnaposan készült, így néz ki, amikor már nem friss. De amint elkészül, mind nekiesnek, így elég esélytelen frissen lefotóznom. :-)
Ráadásul ez az első feltöltött receptem, remélem, egyáltalán sikerül feltenni...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Frissen az igazi! Párolt, vagy levesben főtt húsokhoz ideális.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, néhány percig hűlni hagyjuk, és vékonyan felkarikázzuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a húslevest felforrósítjuk.
  3. 2 ek. vajat/ margarint felolvasztunk, megfonnyasztjuk benne a hagymát.
  4. Megszórjuk a liszttel, és habverővel kevergetve hozzáadjuk a forró húslevest, majd a tejet.
  5. Szelíd tűzön, gyakran megkevergetve 8-10 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, egy kevés szerecsendióval fűszerezzük, végül beleforgatjuk a burgonyát.
  6. 1 kk. vajjal/margarinnal kikenünk egy lapos sütőedényt, belesimítjuk a masszát, és 220°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, enyhe pirulásig sütjük.
  7. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk, megszórjuk vele a burgonya tetejét, és azonnal tálaljuk. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 302
elküldve: 2
receptkönyvben: 399
elkészítve: 13/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Zit

Mióta szakács: 2009.06.15.
51 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csőben sült burgonya

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsanna47
zsuzsanna47 Sun, 2012-02-19 00:57

Kedves Zit! Valami mást, kerestem a megszokott köretek helyett és elolvastam a Te receptedet.Biztos nagyon finom, meg is fogom próbálni.De az a kifejezés, hogy " SZELÍD TŰZÖN" teljesen meghatott.Ilyen csodás kifejezést még nem hallottam a "kis tűzön", vagy "közepes lángon"
helyett.Köszönöm a receptet, de főleg a szép, új kifejezést. Üdvözöl:Zsuzsa

Tmea
Tmea / Tmea Sat, 2011-01-29 11:21

Aha...bár én Muci oxfordi húspogácsáival vegyítettem össze, de a husi nem ízlett a családomnak, viszont ez a krumpli nagyon, úgyhogy ilyen lesz még nálunk máskor is! :-))

Zit
Zit / Zit Sat, 2011-01-29 10:50

Ugye? Nekünk is az egyik legkedvesebb köretünk. Vagy étkünk. :-)) Örülök, hogy sikerült és ízlik is! :-))

269
burgonya 80 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 2 közepes fej
leveskocka 1 db
víz 2.5 dl
vaj 2.5 ek
finomliszt 2 evőkanál
tej 2.5 dl
szerecsendió 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor