r
Nosalty Logó

Parmezános saláta mandulás rántott hússal

Judit13
Parmezános saláta mandulás rántott hússal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Rántott hús

Saláta

1443
Kalória
33.8g
Fehérje
58g
Szénhidrát
122.1g
Zsír
185.7g
Víz
139.6g
Koleszterin
8g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Rántott hús

Saláta

Összesen 1443 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Rántott hús

Saláta

Összesen 5764 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Rántott hús

Saláta

Összesen 353 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    122.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1482.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    185.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    1443 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1094 micro
  • Lut-zea
    1009 micro
Összesen 1443 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    135.3 g

Zsír

  • Összesen
    488.6 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    223 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    168 g
  • Koleszterin
    558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5931.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1158 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    2171 mg
  • Nátrium
    1884 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    232 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    742.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    765 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    189 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    311 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    557 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    5774 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    4036 micro
Összesen 5764 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    268 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 353 kcal

Elkészítés

Rántott hús

  1. A húst megtisztítjuk, és tetszés szerinti szeletekre/darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és egy éjszakára a hűtőben hagyjuk állni. (De legalább 1-2 órán keresztül szükséges állni hagyni, hogy finom íze legyen.)
  2. A hús szeleteket bepanírozzuk: tönkölybúza liszt, a felvert tojások, zsemlemorzsa és a mandulapehely.
  3. Megsütjük bő olajban. Oldalanként kb. 4-4 perc.

Saláta

  1. A toast kenyeret kenyérpirítóban megpirítjuk, és kicsit hűlni hagyjuk, ezalatt megcsináljuk a salátát.
  2. A lila hagymát vékony szeletekre vágjuk, és egy tálba tesszük. Hozzárakjuk a zöldsalátát és a megmosott, negyedekre vágott koktélparadicsomot.
  3. Ízlés szerint borsozzuk. Jól összekeverjük.
  4. Ráöntjük az olívaolajat, és rászórjuk a parmezán sajtot. Ezzel is jól összekeverjük.
  5. A megtisztított fokhagymával a már langyos toast kenyereket mind két oldalán megkenjük. Várni kell, hogy legalább langyosra kihűljön, mert különben szétmorzsálódik. Kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk a kenyeret. Ezekkel a kenyér kockákkal megszórjuk a salátát tálalásnál.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p

Könnyű és gyorsan elkészíthető vasárnapi ebéd. A rántott húst mindenki szereti. A hagyományos köretek helyett mi imádjuk mellé ezt a salátát. A hagyma és a fokhagyma miatt vendégségbe utána nem érdemes menni :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...