Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott cukkini hús nélkül

Rakott cukkini hús nélkül
Rakott cukkini hús nélkül
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyáron nagyon szeretjük a cukkinis ételeket, ez a hús nélküli rakott cukkini az egyik kedvencünk. Önállóan is finom étel, de hús mellé is finom köretként.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Cukkinit és paradicsomot vékonyan felszeleteljük, a cukkinit sózzuk és állni hagyjuk. Mozzarella sajtot is vékony szeletekre vágjuk.
  2. Közben a felvert tojásokat összekeverjük a tejföllel, reszelt sajttal és a fűszerekkel.
  3. Kivajazott kerámia vagy jénai tálba rétegezzük a következők szerint: egy réteg cukkini, egy réteg paradicsom, egy réteg mozzarella sajt, egy réteg cukkini, egy réteg paradicsom, egy réteg mozzarella sajt, majd ráöntjük a tejfölös, sajtos szószt.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje megpirul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 141
össznézettség: 21 293
elküldve: 8
receptkönyvben: 141
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tóth Krisztina

Mióta szakács: 2018.07.20.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségrakottas

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

426
cukkini 1 közepes db
paradicsom 4 közepes db
trappista sajt 15 dkg
mozzarella 10 dkg
tejföl 140 g
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg