r
Nosalty Logó

Paradicsomos - zöldfűszeres csirkecomb

Éva-Anyóca
Paradicsomos - zöldfűszeres csirkecomb
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A zöldfűszeres csirkecombhoz

A körethez

A tálaláshoz

829
Kalória
46.3g
Fehérje
91.5g
Szénhidrát
31.4g
Zsír
793.3g
Víz
145.9g
Koleszterin
9.3g
Élelmi rost
8.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A zöldfűszeres csirkecombhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 829 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A zöldfűszeres csirkecombhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 4145 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A zöldfűszeres csirkecombhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 77 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2018.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    784 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    91.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    793.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    182 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    1276 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    924 micro
Összesen 829 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    231.5 g

Zsír

  • Összesen
    157.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10094.5 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    529 mg
  • Kálcium
    1839 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    620 mg
  • Foszfor
    3116 mg
  • Nátrium
    3918 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    457.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    3966.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1339 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    912 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1699 micro
  • Kolin:
    396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    772 micro
  • α-karotin
    809 micro
  • β-karotin
    6382 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    4620 micro
Összesen 4145 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    386 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 77 kcal

Elkészítés

A zöldfűszeres csirkecombhoz

  1. A csirkecombokat mossuk, felszárítjuk, félbe vágjuk, sózzuk és borsozzuk. Beletesszük a sütőzacskóba, beleszórjuk a friss, finomra vágott zöldfűszereket, beleöntjük a szeletelt gombát, a kétféle felaprított, felkockázott hagymát és a hámozott és feldarabolt friss paradicsomokat.
  2. A sütőzacskóban benne lévőket kicsit átmozgatjuk, minden fűszer érje a húst, majd lezárjuk, tepsibe tesszük és a tetejét 4-5 helyen fogpiszkálóval kilyukasztjuk.
  3. Előmelegített sütőbe téve sütve-párolva, készre sütjük, kikapcsoljuk, és melegen tartjuk tálalásig.
  4. Forró, lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és tálaljuk a szószos csirkecombbal.
  5. Tálaláskor díszítjük petrezselyemmel, és reszelt sajttal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 8 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8

A sütőzacskóban készült hús: zöldségekkel, fűszerekkel, bármilyen hozzávalóval gyorsan, és egyszerűen elkészül, nincs leragadás, csak a finom szaftos, ízletes, zamatos, szószos párolt hús.Nekünk a só és bors bőven elég volt fűszernek, aki gondolja, használhat mást is. Csirkemellel és szárnyával is nagyon finom, kipróbálva! :-)) Szerencsémre, szeptember elején és közepén még tele volt a kert friss paradicsomokkal, és akkor készült el ez a recept. Sok friss, hámozott paradicsomot használtam, más is az íze, a frissnek, mint a konzervnek.Ha mégis konzerv, akkor a jobb minőségűt vegyük meg. A zöldfűszerek frissek, mind, szintén a saját kertemből valók. :-)) Köretnek tésztát főztem, de adhatunk mellé párolt rizst is.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...