r
Nosalty Logó

Paradicsomos - zöldfűszeres csirkecomb

Éva-Anyóca
Paradicsomos - zöldfűszeres csirkecomb
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A zöldfűszeres csirkecombhoz

A körethez

A tálaláshoz

829
Kalória
46.3g
Fehérje
91.5g
Szénhidrátok
31.4g
Zsír
793.3g
Víz
145.9g
Koleszterin
9.3g
Rost
8.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A zöldfűszeres csirkecombhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 829 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A zöldfűszeres csirkecombhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 4145 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A zöldfűszeres csirkecombhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 77 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2018.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    784 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    793.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    182 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    1276 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    924 micro
Összesen 829 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    231.5 g

Zsír

  • Összesen
    157.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10094.5 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    529 mg
  • Kálcium
    1839 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    620 mg
  • Foszfor
    3116 mg
  • Nátrium
    3918 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    3966.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1339 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    912 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1699 micro
  • Kolin:
    396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    772 micro
  • α-karotin
    809 micro
  • β-karotin
    6382 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    4620 micro
Összesen 4145 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    386 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 77 kcal

Elkészítés

A zöldfűszeres csirkecombhoz

  1. A csirkecombokat mossuk, felszárítjuk, félbe vágjuk, sózzuk és borsozzuk. Beletesszük a sütőzacskóba, beleszórjuk a friss, finomra vágott zöldfűszereket, beleöntjük a szeletelt gombát, a kétféle felaprított, felkockázott hagymát és a hámozott és feldarabolt friss paradicsomokat.
  2. A sütőzacskóban benne lévőket kicsit átmozgatjuk, minden fűszer érje a húst, majd lezárjuk, tepsibe tesszük és a tetejét 4-5 helyen fogpiszkálóval kilyukasztjuk.
  3. Előmelegített sütőbe téve sütve-párolva, készre sütjük, kikapcsoljuk, és melegen tartjuk tálalásig.
  4. Forró, lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és tálaljuk a szószos csirkecombbal.
  5. Tálaláskor díszítjük petrezselyemmel, és reszelt sajttal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 8 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8

A sütőzacskóban készült hús: zöldségekkel, fűszerekkel, bármilyen hozzávalóval gyorsan, és egyszerűen elkészül, nincs leragadás, csak a finom szaftos, ízletes, zamatos, szószos párolt hús.Nekünk a só és bors bőven elég volt fűszernek, aki gondolja, használhat mást is. Csirkemellel és szárnyával is nagyon finom, kipróbálva! :-)) Szerencsémre, szeptember elején és közepén még tele volt a kert friss paradicsomokkal, és akkor készült el ez a recept. Sok friss, hámozott paradicsomot használtam, más is az íze, a frissnek, mint a konzervnek.Ha mégis konzerv, akkor a jobb minőségűt vegyük meg. A zöldfűszerek frissek, mind, szintén a saját kertemből valók. :-)) Köretnek tésztát főztem, de adhatunk mellé párolt rizst is.

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tepsis húsos burgonya

Gyakran előveszem ezt a receptet, ha nem akarok órákig a konyhában lenni. A recept egy magas, 30x40-es tepsihez való, felére csökkenthetjük a mennyiségeket, ha kevesebbet szeretnénk ...

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...