Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos-túrós pite

Paradicsomos-túrós pite
Paradicsomos-túrós pite
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteg paradicsom termett tavaly, és megpróbáltam minél többféleképpen felhasználni. Akkor bukkantam rá erre a receptre egy magazinban, és rögtön meg is sütöttem vacsorára.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet keverjük össze 1/2 tk sóval, adjuk hozzá a vajat, és morzsoljuk össze, majd reszeljük bele 5 dkg sajtot (én a lisztet kb. 30 percre betettem a fagyasztóba, hogy jól lehűljön, és ezután adtam hozzá a hideg vajat).
  2. Ezután apránként öntsük hozzá a hideg vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk belőle egy könnyen nyújtható tésztát.
  3. Csomagoljuk be fóliába, majd tegyük be a hűtőbe 30 percre.
  4. A ricottát (v. krémes állagú túrót) ízlés szerint fűszerezzük sóval, őrölt borssal és apróra vágott bazsalikommal, majd reszeljük bele a füstölt sajtot, és keverjük alaposan össze.
  5. A tésztát vegyük ki a hűtőből, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki téglalap alakúra. Ezután az alsó és felső harmadát hajtsuk be, majd nyújtsuk ki újra. Ezt ismételjük meg háromszor.
  6. A sütőformát kenjük ki vajjal, majd szórjuk meg liszttel. Ezután helyezzük bele a kinyújtott tésztát, majd sütés előtt pihentessük 10 percig a hűtőben.
  7. A hűtőből kivett tészta alját villával szurkáljuk meg, majd helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőfokon süssük kb. 15 percig.
  8. Ezután vegyük ki a sütőből, és hagyjuk pár percig hűlni.
  9. Pár perc után kenjük a fűszeres-túrós tölteléket az elősütött tésztára, majd rakjuk ki a tetejét szeletelt paradicsommal. Ízlés szerint sózzuk meg a paradicsomot.
  10. Ezután tegyük vissza a sütőbe, majd 40-45 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve locsoljuk meg ízlés szerint olívaolajjal a paradicsomokat.
  11. Tálalás előtt hűtsük langyosra, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x10x7 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 313
elküldve: 6
receptkönyvben: 187
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Gizi

Mióta szakács: 2013.03.25.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos pite, ricottás-paradicsomos pite, zöldséges pite

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Tue, 2015-03-24 15:59

Kedves NoSalty.hu csapata!
Nagyon köszönöm a receptem kiemelését a cikkben!
Üdvözlettel: Gizi

Larczi
Larczi Wed, 2013-08-07 20:57

Nagyon finom! :)) Máskor is elkészítem, nagyobb mennyiségben.

cseju
cseju Tue, 2013-08-06 09:34

Ha nem légkeveréses sütőben szeretném elkészíteni, hány fokon süssem? Köszönöm a választ!

mancus51
Mancus / mancus51 Wed, 2013-08-07 16:49

Saját tapasztalatom: a légkeverés nélküli módban 15-20 fokkal magasabb hőmérséklet kell, kb. 175-180 C fok.

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Wed, 2013-08-07 19:32

Kedves Mancus! Köszönöm hogy megírtad a saját tapasztalatodat!!!! Én szintén ezt tudtam volna tanácsolni 180-190 fokon való sütést, légkeverés nélkül. (persze azért ez sütő függő)

1183
finomliszt 20 dkg
vaj 10 dkg
sajt 5 dkg
füstölt sajt 5 dkg
ricotta 20 dkg
paradicsom 9 közepes db
víz 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek