r
Nosalty Logó

Fetás-lilahagymás-paradicsomos lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Fetás-lilahagymás-paradicsomos lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 722 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2165 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 200 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1939.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    1206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    604 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3431 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 722 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    157 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5818.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    1067 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    965 mg
  • Nátrium
    3618 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    609.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1813 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 2165 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    953 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 200 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felhasználás előtt kb. 1 órával vegyük ki a tésztát a mélyhűtőből.
  2. Terítsünk sütőpapírt egy gáztepsibe, és vékonyan kenjük be olajjal.
  3. Vékonyan karikázzuk fel a hagymát, a fetát vágjuk apró kockákra, a paradicsomot nyolcadoljuk el.
  4. A sütőt melegítsük elő 200 fokra (légkeveréssel).
  5. Mikor már szobahőmérsékletűre melegedett a tésztánk, enyhén lisztezett deszkán gyújtsuk akkorára, amekkora a tepsink.
  6. A tésztát tegyük a sütőpapírral bélelt tepsibe, rendezzük rá a bacon-, és paradicsomszeleteket, a lilahagymakarikákat, a fetakockákat, locsoljuk meg pár csepp olívaolajjal, szórjuk meg oregánóval, kevés sóval, borssal, és a tészta széleit peremszerűen picit nyomkodjuk fel.
  7. 20-25 perc alatt sül ropogósra.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 16261
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 03.

Ajánló

Ha nincs kedvünk a feta ragadós szeletelésével bajlódni, próbáljuk ki az új Apetina feta terméket, mely előre felkockázva kerül csomagolásra, és többféle ízesítésben kapható (bazsalikomos-oregánós, petrezselymes-fokhagymás, natúr és light).

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az év végi ünnepek alatt mindenki sok finomságot eszik-iszik, ezért nem könnyű ötletesnek lenni az újév első napjaiban. Ráadásul a nagy sütés-főzések után nincs is kedvünk sok időt a konyhában tölteni... na ilyen esetben jön jól ez a gyorsan elkészíthető, nagyon ízletes finomság, melynek feltétjei (kedvünk és hűtőnk tartalmának megfeleően) könnyen változtathatóak. (A recept a Nők Lapja Konyha októberi számából való.)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nem tudom,hogy csak nekem hiányzik-e a receptek alatti megszámozás.Nagyszerüen lehetett "lépkedni" a receptek között!Nem kaphatnánk vissza?Kisegér

Törölt felhasználó

en egy picit nem ertem. bocs:) tepsibe rakoma tesztat, nyujtom. Aztan a tesztara rakom a sutopapirt es arra a tobbit?

Mignon

Kisegér! Talán Petra tud neked ebben segíteni, nem tudom milyen számozásra gondolsz... Alien 24! Nem, nem! A kinyújtott tésztát kell a süt?papírral bélelt tepsibe tenni és úgy jöhetnek rá a feltétek. Kövesd a fent leírt sorrendet és akkor sikerülni fog! mignon

Becsei Ágnes

Szia! Nálam került bele csemege ubi is és csirkemell sonka is, meg a tetejére egy kis reszelt sajt is, most sül és nagyon várom, hogy kész legyen! Köszi a receptet! ;-) Üdv: Ági

Mignon

Szia Ági! Remélem ízlett, és nem okozott csalódást! További jó sütés-f?zést neked, üdvözöllek: Mignon

Becsei Ágnes

Szió! Egyáltalán nem volt csalódás, egyb?l két tepsivel készült, és nagyon jót ettünk bel?le, el?tte almalevest ettünk, azt is a nosalty-ról lestem! :D Köszi még egyszer! Üdv: Ági

Mignon

:)))))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek