r
Nosalty Logó

Paradicsomos rakott padlizsán

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Paradicsomos rakott padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 364 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7847 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 364 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3170.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    807 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1246 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1389.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    473 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    132 micro
  • β-karotin
    1495 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    31388 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 1447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1792 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsán száras végét levágjuk, a padlizsánt megmossuk, és hosszában 1-2 centiméteres szeletekre vágjuk. Egy tálcára vagy nagyobb tányérra tesszük, besózzuk, és állni hagyjuk 10-20 percig, hogy kieressze a kesernyés levét.
  2. Amíg a padlizsán áll, megpucoljuk és összevágjuk a többi hozzávalót. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát is pici kockákra aprítjuk. A csirkemellet felkockázzuk. A koktélparadicsomokat is felszeleteljük, félretesszük. Miután eleget állt a padlizsán, papírtörlővel letörölgetjük róla a kieresztett levet. Majd egy serpenyőben, pici olajon, a szeletek mindkét oldalát pár perc alatt megpirítjuk. Vigyázzunk, hogy meg ne égjenek.
  3. A rizst egy edényben dupla mennyiségű vízzel (fél bögre rizshez egy bögre víz), pici ételízesítővel megfőzzük, majd félretesszük.
  4. Jöhet a ragu elkészítése. A vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a csirkemellet és a fokhagymát, a hús fehéredéséig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, 1-2 dl vizet, a cukrot és a fűszereket. Az egészet pár perc alatt összefőzzük.
  5. Ha minden hozzávaló elkészült, összeállíthatjuk az ételünket. Egy közepes méretű tepsibe először a padlizsánszeletek felét rakjuk. Erre jön a rizs, majd a ragu. A felső réteg mindenképp padlizsán legyen, amire rászórjuk a felvágott koktélparadicsomokat. A tetejét megszórjuk a reszelt trappista sajttal. Betesszük a sütőbe (nekem régi gáztűzhelyem van, így hőfokot nem tudok írni, nálam a maximális fokon sült), és addig sütjük, míg a sajt rápirul (nekem ez 20-25 perc volt).
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 8570
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 01.

Ajánló

Laktató, de mégis könnyed étel, mely kisebb mennyiségben akár diétába is beépíthető! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ritkán készítek padlizsános ételeket, mert nem nagyon ismerem a helyes elkészítését, de egyik nap vettem a bátorságot, és nagy gondolkozások és receptnézelődések után megalkottam a saját kis rakott padlizsánomat. Párom nincs oda nagyon a zöldséges újdonságokért, de ez még neki is ízlett :). Ez a változat csirkemellfilével készült, de aki szeretné, darált hússal is készítheti :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek