r
Nosalty Logó

Paradicsomos, pikáns bolognai spagetti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Zabalom
Paradicsomos, pikáns bolognai spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 818 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3272 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1370.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    296 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    574 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8765 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 818 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207 g

Zsír

  • Összesen
    79.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5480.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    449 mg
  • Kálcium
    912 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    522 mg
  • Foszfor
    2397 mg
  • Nátrium
    1146 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1184.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1325 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    2297 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    35060 micro
  • Lut-zea
    603 micro
Összesen 3272 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1822 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a kókuszzsíron egy nagy serpenyőben üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (legalább 2 kk só és 1 kk bors kell hozzá), és nagyobb lángon kevergetve fehéredésig pirítjuk.
  2. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, és kés lapjával megroppantjuk. A babérlevéllel együtt hozzáadjuk a piruló húshoz, majd megszórjuk legalább 3 tk szárított bazsalikommal és 2 tk oregánóval.
  3. Kisebb lángon, fedő alatt majdnem készre főzzük a húst (kb. 15 perc).
  4. Ha a hús már puha, hozzáadjuk a hámozott paradicsomkonzervet (ha szükséges, a hámozott paradicsomokat vágjuk fel kisebb darabokra) és a sűrített paradicsomot is (ha szükséges, fél-egy deci vizet is keverjünk hozzá, hogy jó szószos legyen.) Keverjük el alaposan, és fűszerezzük még bazsalikommal, oregánóval, ha szükséges, sózzuk is.
  5. Vegyük feljebb a lángot a serpenyő alatt, és adjuk a húshoz a feldarabolt igazi paradicsomunkat is (elég jól szét fog főni ennek az egy paradicsomnak a héja, de aki nem szereti, az hámozza meg előtte). Kb. 5 perc alatt forraljuk össze.
  6. Amíg a szósz összeforr, egy nagy lábasba öntsünk legalább másfél liter felforralt vizet, sózzuk, tegyünk bele egy ek. olívaolajat, és előírás szerinti idő alatt főzzük meg a spagetti tésztát. (Fél kiló húshoz elkészíthetjük az egész csomaggal, de ha valaki húsosabban szereti, akkor elég lesz a tészta kb. háromnegyedét megfőzni 4 adaghoz).
  7. Ha a hús elkészült, szedjük ki belőle a babérleveleket és a fokhagymákat. Tálaláskor szórjuk meg reszelt sajttal.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 10042
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zabalom 7 recept

A bolognai meglehetősen paradicsomos, enyhén csípős változata, amely chili és paradicsomdarabok nélkül is készíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk