Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognai tészta 9.

Bolognai tészta 9.
Bolognai tészta 9.
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családunk egyik kedvence, finom laktató étel. Gyors, nincs vele sok macera. 
Bátran lehet hozzá használni a kedvelt fűszereket, mi csak így egyszerűen szeretjük, de nagyon.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Jó sok ketchuppal meglocsolva tálalom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
  2. A hagymát apróra vágjuk, olívaolajon megpároljuk, majd rátesszük a darálthúst.
  3. Lepirítjuk és 10-15 percet hagyjuk párolódni.
  4. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a sűrített paradicsomot, 5 percet rotyogtatjuk, majd beletesszük a ketchupot, az apróra vágott fokhagymát, az oregánót és elzárjuk alatta a gázt.
  5. Összekeverjük a bolognai alapunkat a tésztával, tepsibe borítjuk, elegyengetjük, majd  a tetejére kenjük a tejfölt és alaposan megszórjuk sajttal.
  6. Forró sütőbe tesszük és kb. 30 perc alatt rápirítjuk a sajtot a tetejére.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 867
elküldve: 1
receptkönyvben: 130
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Kilteh

Mióta szakács: 2011.04.14.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

ketchupos penne, rakott penne bolognai szósszal, rakott penne sütőben sütve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

943
penne 600 g
darált sertéshús 75 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
sűrített paradicsom 500 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
fokhagyma 4 gerezd
ketchup 2 ek
tejföl 450 g
trappista sajt 20 dkg