r
Nosalty Logó

Bolognai tészta 9.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Bolognai tészta 9.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 946 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5675 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1717.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    795 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    24573 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 946 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    312.3 g

Zsír

  • Összesen
    234.8 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    984 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10306.9 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    601 mg
  • Kálcium
    2193 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    786 mg
  • Foszfor
    4279 mg
  • Nátrium
    2363 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    584 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1461.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1613 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    102 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1564 micro
  • Kolin:
    934 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1208 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    4772 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    147439 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 5675 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5602 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
  2. A hagymát apróra vágjuk, olívaolajon megpároljuk, majd rátesszük a darálthúst.
  3. Lepirítjuk és 10-15 percet hagyjuk párolódni.
  4. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a sűrített paradicsomot, 5 percet rotyogtatjuk, majd beletesszük a ketchupot, az apróra vágott fokhagymát, az oregánót és elzárjuk alatta a gázt.
  5. Összekeverjük a bolognai alapunkat a tésztával, tepsibe borítjuk, elegyengetjük, majd a tetejére kenjük a tejfölt és alaposan megszórjuk sajttal.
  6. Forró sütőbe tesszük és kb. 30 perc alatt rápirítjuk a sajtot a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6143
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 25.

Ajánló

Jó sok ketchuppal meglocsolva tálalom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A családunk egyik kedvence, finom laktató étel. Gyors, nincs vele sok macera.  Bátran lehet hozzá használni a kedvelt fűszereket, mi csak így egyszerűen szeretjük, de nagyon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek