r
Nosalty Logó

Bolognai tészta 9.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Bolognai tészta 9.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 946 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5675 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 217 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1717.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    795 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    24573 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 946 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    312.3 g

Zsír

  • Összesen
    234.8 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    984 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10306.9 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    601 mg
  • Kálcium
    2193 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    786 mg
  • Foszfor
    4279 mg
  • Nátrium
    2363 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    584 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1461.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1613 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    102 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1564 micro
  • Kolin:
    934 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1208 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    4772 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    147439 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 5675 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5602 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 217 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
  2. A hagymát apróra vágjuk, olívaolajon megpároljuk, majd rátesszük a darálthúst.
  3. Lepirítjuk és 10-15 percet hagyjuk párolódni.
  4. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a sűrített paradicsomot, 5 percet rotyogtatjuk, majd beletesszük a ketchupot, az apróra vágott fokhagymát, az oregánót és elzárjuk alatta a gázt.
  5. Összekeverjük a bolognai alapunkat a tésztával, tepsibe borítjuk, elegyengetjük, majd a tetejére kenjük a tejfölt és alaposan megszórjuk sajttal.
  6. Forró sütőbe tesszük és kb. 30 perc alatt rápirítjuk a sajtot a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6119
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 25.

Ajánló

Jó sok ketchuppal meglocsolva tálalom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A családunk egyik kedvence, finom laktató étel. Gyors, nincs vele sok macera.  Bátran lehet hozzá használni a kedvelt fűszereket, mi csak így egyszerűen szeretjük, de nagyon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Negatívkalóriás ételek, amelyek bármilyen diétába beilleszthetők

Bőven van még időnk nyárig, amikor újra fürdőruhába kell bújnunk, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem kezdhetünk el már most azon gondolkodni, hogy hogyan lendüljünk formába erre az időszakra. Ha ez a célunk, akkor érdemes a tervezgetést az étrendünkkel kezdeni, például néhány okosan megválasztott élelmiszert beépítve a mindennapjainkba.

Nosalty

További cikkek

A legkrémesebb krumplipüréhez nem kell megfőzni a burgonyát

Sosem gondoltuk volna, hogy a legkrémesebb püréhez nem is kell megfőzni a krumplit. Ám, a minap egy olyan érdekes burgonyafőzési technikáról olvastunk, ami annyira magától értetődő, hogy nem is értjük eddig miért nem használtuk. Mai Napi Tippünkből kiderül az igazság!