r
Nosalty Logó

Chorizós tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szikszai Anna
Chorizós tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 996 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3980 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1713.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    764 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    745 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    958 micro
Összesen 996 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.6 g

Zsír

  • Összesen
    182.8 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6852.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    388 mg
  • Kálcium
    1027 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    446 mg
  • Foszfor
    1888 mg
  • Nátrium
    3054 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    797.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    267 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1263 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2980 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    3830 micro
Összesen 3980 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    651 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyük fel forrni a tésztavizet és közben készítsük elő a hozzávalókat. Karikázzuk fel a chorizót, aprítsuk fel, amennyiben lehetőségünk van rá, akkor egy késes betétű robotgépben, a fokhagymát és a chilit.
  2. Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, és pirítsuk a chorizo karikákat 2-3 percig. Figyeljünk arra, hogy ne égjenek meg. Adjuk hozzá a fokhagymás-chilis mixet és együtt pirítsuk őket még 1-2 percig.
  3. Öntsük hozzá a vörösbort, vegyük alacsonyabbra a hőfokot és forraljuk 3-4 percig. Ezt követően jöhet bele a paradicsom és a cukor. Miután újra felforrt, főzzük egy 10 percig, közben pedig ízesítsük sóval és borssal ha szükségesnek érezzük.
  4. Közben főzzük a tésztát al dente állagúra.
  5. Adjuk hozzá a crème fraîche-t és a bazsalikomot a chorizóhoz, és keverjük addig, míg homogén állagú nem lesz.
  6. Forgassuk a szószba a tésztát,és még forrón, reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 593
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 54927
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szikszai Anna 35 recept

A hideg ellen én általában ezzel a paradicsomos, chorizo kolbászos tésztával támadok, egy kis chilivel megbolondítva. Kolbászból mindenképp puhábbat, lágyabbat válasszunk, nehogy túl száraz legyen, vagy megégjen sütés közben. A chorizónak egyébként a felhasznált paprikától függően csípős és édes változata is ismert, úgyhogy ha nem bírjuk annyira az erős ízeket, nyugodtan válasszuk az utóbbit. Ez egy tipikus gyors tésztavacsora, a hideg esték megmentője.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?