Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos-fűszeres csirkecomb

Paradicsomos-fűszeres csirkecomb
Paradicsomos-fűszeres csirkecomb
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csirkecomb helyett készíthetjük egész csirkéből is, amit 8 részre darabolunk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés


  1. A hagymát, fokhagymát apró kockákra vágjuk. A petrezselymet és a zsályát durvára vagdossuk. Az egészet elkeverjük a borral és az ecettel, borssal fűszerezzük. A páclevet a húsra öntjük és 2 órára hűtőbe tesszük.

  2. A gombát megtisztítjuk, félbe vágjuk. A szalonnát csíkokra vágjuk. A húst kivesszük a pácleből és szárazra töröljük.

  3. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a szalonnát ropogósra sütjük, kivesszük. A visszamaradt zsiradékban a húst oldalanként 5 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd kivesszük.

  4. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a gombát, majd hozzáadjuk a hagymás keveréket a pácleből, pár percig együtt pirítjuk, majd felöntjük 1/8 l páclével és a paradicsommal. Pár percig főzzük, sóval, borssal és a cukorral ízesítjük.

  5. A húst visszatesszük a serpenyőbe, lefedve 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 45 percre, majd hozzádjuk az olajbogyókat és fedetlenül további 15 percre betoljuk a sütőbe. Tálalás előtt megszórjuk a szalonnával.






  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 071
elküldve: 1
receptkönyvben: 103
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szalonnás-gombás fűszeres csirkecomb

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

723
csirke felsőcomb 8 db
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
petrezselyem 1 csokor
zsálya 0 ízlés szerint
fehérbor 2.5 dl
fehér balzsamecet 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
olívaolaj 2 ek
csiperkegomba 250 g
bacon 75 g
konzerv paradicsom 500 g
fekete olajbogyó 100 g