r
Nosalty Logó

Paradicsomos-fűszeres csirkecomb

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Paradicsomos-fűszeres csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 723 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2895 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 119 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1250.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    525 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    950 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3431 micro
  • Lut-zea
    1091 micro
Összesen 723 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.9 g

Zsír

  • Összesen
    198.6 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    883 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5003.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    1889 mg
  • Nátrium
    2098 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1796.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    783 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3799 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13725 micro
  • Lut-zea
    4363 micro
Összesen 2895 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    561 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 119 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát, fokhagymát apró kockákra vágjuk. A petrezselymet és a zsályát durvára vagdossuk. Az egészet elkeverjük a borral és az ecettel, borssal fűszerezzük. A páclevet a húsra öntjük és 2 órára hűtőbe tesszük.
  2. A gombát megtisztítjuk, félbe vágjuk. A szalonnát csíkokra vágjuk. A húst kivesszük a pácleből és szárazra töröljük.
  3. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a szalonnát ropogósra sütjük, kivesszük. A visszamaradt zsiradékban a húst oldalanként 5 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd kivesszük.
  4. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a gombát, majd hozzáadjuk a hagymás keveréket a pácleből, pár percig együtt pirítjuk, majd felöntjük 1/8 l páclével és a paradicsommal. Pár percig főzzük, sóval, borssal és a cukorral ízesítjük.
  5. A húst visszatesszük a serpenyőbe, lefedve 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 45 percre, majd hozzádjuk az olajbogyókat és fedetlenül további 15 percre betoljuk a sütőbe. Tálalás előtt megszórjuk a szalonnával.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6449
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkecomb helyett készíthetjük egész csirkéből is, amit 8 részre darabolunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek