r
Nosalty Logó

Csirkehúsleves és sült csirke

Gyevocska
Csirkehúsleves és sült csirke
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1938
Kalória
112.9g
Fehérje
72.2g
Szénhidrát
132g
Zsír
1070.4g
Víz
541.3g
Koleszterin
9.1g
Élelmi rost
10.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1938 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 7746 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.9 g

Zsír

  • Összesen
    132 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2083.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1097 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1070.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1065 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    611 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4516 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 1938 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    451.5 g

Zsír

  • Összesen
    527.9 g
  • Telített zsírsav
    213 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    191 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    2165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8335.3 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    415 mg
  • Kálcium
    774 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    797 mg
  • Foszfor
    4388 mg
  • Nátrium
    1887 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    288.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    4281.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4261 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    231 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    174 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    696 micro
  • Kolin:
    1536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2446 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    18065 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    648 micro
Összesen 7746 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 112 kcal

Elkészítés

  1. A csirkét darabjai szedjük, a mellét lecsontozzuk, feldaraboljuk.Majd az egészet feltesszük főni, mint a húslevest (só, bors, delikát, petrezselyemlevél, 1 fej hagyma egészben).
  2. Olyan 15 perc főzés után kivesszük a húsok nagy részét, csak az aprólék, és a mellehúsa marad a lében, az fő tovább. Valamint kivehetjük a hagymát is. Az csak az íze miatt főtt benne, nem lesz szükségünk rá.
  3. A puha vajat elkeverjük egy fél citrom levével, rozmaringgal, és bármilyen fűszerkeverékkel.
  4. Megpucoljuk a zöldségeket, a krumplit és a gombát is. A répákat felkarikázzuk, a gomba felét felszeleteljük. A krumplit nagyságtól függően 4 felé vágjuk, és feltesszük főni sós vízben. Elég csak félpuhára főzni, majd leszűrjük.
  5. A répák és a felszeletelt gomba megy a levesbe, amibe beletesszük a tárkonyt is. Hagyjuk főni. (Zöldborsó is mehet bele, én azt most kihagytam.)
  6. Eközben egy tepsit vékonyan kikenünk a fűszeres vajjal, beletesszük a félig puha krumplikat. Majd a maradék gombát egészben, vagy kétfelé vágva a krumplira tesszük.
  7. A korábban kiszedett húsokat jól bekenjük a fűszeres vajjal, és sorban ráfektetjük a krumplira, és már mehet is a sütőbe. Légkeverésen, magas hőfokon szép pirosra sütjük. Ha szükséges, a húsokat egyszer át lehet forgatni. Fontos, hogy ne süssük sokáig, mert akkor kiszárad a hús.
  8. Eközben a leves is megfőtt, már csak egy kis betét kell bele. Ami lehet csipetke tészta, vagy bármilyen apró tészta pl. eperlevél is megteszi (csipetke: 1 tojás, pici víz és annyi liszt, hogy a nokedlitől keményebb tésztát kapjunk, és csak bele kell csipkedni a levesbe).
  9. 1 pohár tejfölt (vagy a tejszínt)kikeverünk 1 ek liszttel, vízzel higítjuk és ezzel behabarjuk a levesünket.
  10. Ha újra felfőtt, akkor belecsavarjuk a citromunk másik felének levét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A mai fiatalok biztosan gyorsan ellapoznak, ha meglátják, hogy ezekben az ételekben ott van a csirke minden része... a fejétől a lábáig :) Pedig nagyon finom mindkettő. Gyerekkoromban mindig összevesztünk ki eheti meg a csirke fejét:) Ma már én sem eszem, de a férjem és a fiam igen. Viszont a lábát mindenki szereti:) Na és persze minden más részét is. De a lényeg: 2 kisebb csirkéből van egy levesünk és egy kiadós másodikunk. A vajban sütéstől omlós a hús, és a burgonya is, és picit más ízvilágot kapunk a megszokottól. Jó főzőcskézést! :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek