r
Nosalty Logó

Kolbászos-babos egytálétel

Gerzsenyi Flóra
Kolbászos-babos egytálétel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

804
Kalória
42.3g
Fehérje
75.7g
Szénhidrátok
38.6g
Zsír
230.4g
Víz
3.4g
Koleszterin
18.6g
Rost
8.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 804 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3213 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2311.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    1366 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    230.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    433 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5245 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 804 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.4 g

Zsír

  • Összesen
    154.3 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9247.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    1271 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    843 mg
  • Foszfor
    1543 mg
  • Nátrium
    5463 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    302.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

Víz

  • Összesen
    921.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    503 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1568 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    1733 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    20982 micro
  • Lut-zea
    918 micro
Összesen 3213 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1188 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

  1. A kolbászkockákat pirítsuk le olívaolajon, egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a kockára vágott padlizsánt, majd a fehér hagymát és zúzott fokhagymát.
  2. Pirítsuk tovább, amíg a hagyma és a padlizsán színt kap. Ezután jöhet bele a főtt burgonya és az apróra vágott paprika. Ízesítsük rozmaringággal, oregánóval és sózzuk, borsozzuk.
  3. További párolás után jöhet a paradicsom. Csepegtessük le a babot, és végül ezt is adjuk hozzá a raguhoz és nyomjuk rá a sűrített paradicsomot. Jól összepároljuk össze az egészet (körülbelül 20-25 percig).
  4. Végűl adjuk hozzá a friss bazsalikomleveleket. Keverjük alaposan össze, és főzzük pár még percig.
  5. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, ízesítsük még pluszban sóval, borssal. Ha sűrűbb keveréket szeretnénk, hagyjuk tovább főni. Forrón tálaljuk, reszelt parmezánnal megszórva, ropogós kenyérrel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Éljenek az egyszerű ételek és a maradékmentés! A minap éhesen, a konyhában garázdálkodva szokás szerint azon tűnödtem, mit is főzzek. Általános tévhit, hogy jaj, nincs itthon semmi, feketeöves maradékmentőként legalábbis nem szokott gondot okozni az imprózás. Szóval, kicsit jobban körbenézve, feltűnt, hogy tele van kincsekkel a hűtő is meg a spájz is: babkonzerv, egy kolbászdarab, némi paradicsom, egy megfáradt padlizsán és paprika, egy parmezánvég és egy fonnyadozó, de még kitartó cserépnyi bazsalikom. Azonnal beugrott egy csodálatosan egyszerű egytálétel kolbásszal, zöldségekkel és babbal. Egyszerű, mégis kiadós nyár végi-őszi ragu, esetleg kenyérrel tunkolva. Kevesebb szénhidrát, több fehérje és több rost! A fehérbab paradicsommal és kolbásszal nagyon nyerő! Próbáljátok ki!

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...