Kolbászos-babos egytálétel
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
88g fehérbab291 kcal
-
43g fehér hagyma15 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
70g padlizsán17 kcal
-
16 kcal
-
75g csípős kolbász339 kcal
-
13 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
20 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
350g fehérbab1166 kcal
-
170g fehér hagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
280g padlizsán67 kcal
-
62 kcal
-
300g csípős kolbász1356 kcal
-
52 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
22.5g fehérbab75 kcal
-
10.9g fehér hagyma4 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
18g padlizsán4 kcal
-
4 kcal
-
19.2g csípős kolbász87 kcal
-
4.1g sűrített paradicsom3 kcal
-
6.4g paradicsom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.8g bazsalikom0 kcal
-
1.3g parmezán sajt5 kcal
-
1.5g olívaolaj14 kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.5 g
Zsír
-
Összesen 38.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2265.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 308 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 200 mg
-
Foszfor 363 mg
-
Nátrium 1363 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 199.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 118 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 385 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 433 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 5245 micro
-
Lut-zea 226 micro
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 166.1 g
Zsír
-
Összesen 153.7 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9062.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 1231 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 802 mg
-
Foszfor 1452 mg
-
Nátrium 5452 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 275.2 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 70 mg
VÍZ
-
Összesen 798 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 472 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 109 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1538 micro
-
Kolin: 297 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 120 micro
-
β-karotin 1731 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 20982 micro
-
Lut-zea 904 micro
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 581.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 350 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 51.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1346 micro
-
Lut-zea 58 micro
Hozzávalók
-
1 nagy fej fehér hagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 kis db padlizsán
-
300 g csípős kolbász
-
4 ek sűrített paradicsom
-
1 közepes db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 marék bazsalikom
-
20 g parmezán sajt
-
3 ek olívaolaj
Elkészítés
- A kolbászkockákat pirítsuk le olívaolajon, egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a kockára vágott padlizsánt, fehér hagymát és zúzott fokhagymát.
- Pirítsuk tovább, amíg a hagyma és a padlizsán színt kap. Ezután jöhet bele az apróra vágott paprika és a paradicsom, amivel jól összepároljuk az egészet (körülbelül 10 percig).
- Csepegtessük le babot, és végül ezt is adjuk a raguhoz.
- Sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a friss bazsalikomleveleket. Keverjük alaposan össze, és főzzük pár percig.
- Kóstoljuk meg, és ha szükséges, ízesítsük még pluszban. Ha sűrűbb keveréket szeretnénk, hagyjuk tovább főni. Forrón tálaljuk, reszelt parmezánnal megszórva, ropogós kenyérrel.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 167
- Össznézettség: 2659
- Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 16.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éljenek az egyszerű ételek és a maradékmentés! A minap éhesen, a konyhában garázdálkodva szokás szerint azon tűnödtem, mit is főzzek. Általános tévhit, hogy jaj, nincs itthon semmi, feketeöves maradékmentőként legalábbis nem szokott gondot okozni az imprózás. Szóval, kicsit jobban körbenézve, feltűnt, hogy tele van kincsekkel a hűtő is meg a spájz is: babkonzerv, egy kolbászdarab, némi paradicsom, egy megfáradt padlizsán és paprika, egy parmezánvég és egy fonnyadozó, de még kitartó cserépnyi bazsalikom. Azonnal beugrott egy csodálatosan egyszerű egytálétel kolbásszal, zöldségekkel és babbal. Egyszerű, mégis kiadós nyár végi-őszi ragu, esetleg kenyérrel tunkolva. Kevesebb szénhidrát, több fehérje és több rost! A fehérbab paradicsommal és kolbásszal nagyon nyerő! Próbáljátok ki!