r
Nosalty Logó

Paradicsom-krémleves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gizi
Paradicsom-krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Sült paradicsom

Leves

Összesen 103 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Sült paradicsom

Leves

Összesen 308 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Sült paradicsom

Leves

Összesen 22 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1415.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    1217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1751 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    1439 micro
Összesen 103 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4247.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    3650 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    840.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    313 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    758 micro
  • β-karotin
    5254 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    19298 micro
  • Lut-zea
    4317 micro
Összesen 308 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1456 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 22 kcal

Hozzávalók

Sült paradicsom

Leves

Elkészítés

Sült paradicsom

  1. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd szórjuk meg a só felével és tépkedjük rá a zöldfűszereknek szintén a felét.
  2. A paradicsomot negyedeljük fel, majd rendezzük el a sütőpapíron. Ezután szórjuk rá a maradék zöldfűszert és a sót.
  3. Helyezzük be az előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten addig süssük, míg a paradicsom kezd szép színt kapni. (kb. 40 perc)
  4. Ezután vegyük ki a sütőből, majd kb. a felét (a szebb darabokat) tegyük félre.

Leves

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra.
  2. Egy edényben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk aranybarnára. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva, adjuk hozzá az elősütött paradicsomot is.
  3. Keverjük alaposan össze, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg a cukorral. Ezután öntsük fel az alaplével, majd főzzük kb. 10 percig. (közben ízesítsünk utána, ha szükséges) Ezután vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük.
  4. Végül tegyük bele az előzőleg félretett sült paradicsomot, majd melegítsük forráspontig. (főzni már nem kell, és arra is figyeljünk, hogy a paradicsom egyben maradjon)
  5. Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint kínálhatunk mellé egy szelet kenyeret, pirított kiflikarikát vagy péksüteményt is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 2327
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 11.

Receptkategóriák

Hozzávalók

Sült paradicsom

Leves

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?