Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ujjnyalogatós paradicsomleves

Ujjnyalogatós paradicsomleves
Ujjnyalogatós paradicsomleves
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szerettem régebben a paradicsomlevest, éppen azért, ahogyan elkészítették az iskolai menzán... Szerintem mindenki evett már ott olyat. Nem kell bemutatni! Meguntam a betűtésztával készültet, meg a sápadt "piros" színét. Úgy döntöttem, csinálok a saját szájízem szerint. :) Valóban "ujjnyalogatósra" sikeredett, aminek nagyon örültem!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat


 
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomok héját távolítsuk el. A legegyszerűbb, ha pár percre forró vízbe áztatjuk őket, és egy x-et vágunk a végükre. Ha végeztünk, akkor kockázzuk fel.
  2. A hagymát kockázzuk fel, és olívaolajon kezdjük el pirítani. Ne várjuk meg, míg üveges lesz! Tegyük hozzá az összezúzott fokhagyma gerezdeket, és szórjunk hozzá fűszerpaprikát, majd keverjük hozzá a felkockázott paradicsomokat.
  3. Ha mindezzel készen vagyunk, öntsük hozzá a zöldség alaplevet, fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval, dobáljuk bele a megmosott bazsalikomleveleket, majd tegyük bele a paradicsomsűrítményt. Főzzük így kb 15 percig, kis lángon. Ha rotyog, akkor turmixoljuk össze.
  4. Tálalás előtt levesbetétnek tehetünk bele (ahogyan a képen látjuk) fokhagymával bedörzsölt pirítós kockákat, reszeljük meg sajttal, és tegyünk rá egy kevés bazsalikom levelet. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 174
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kidchef

Mióta szakács: 2014.02.24.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomleves, paradicsomleves parmezán sajttal, paradicsomleves másképpen

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

242
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
paradicsom 70 dkg
zöldség alaplé 1 l
3 csipet
bors 0 ízlés szerint
oregánó 2 teáskanál
sűrített paradicsom 10 dkg
bazsalikom 5 levél
parmezán sajt 5 dkg