Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsom csatnis lepény

Paradicsom csatnis lepény
Paradicsom csatnis lepény
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A paradicsom csatni nyáron készül, akkor van bőven hozzávaló. Én nem szeretem a kész pizzakrémet, keserűnek érzem. Most már volt oreganó a kertben, bazsalikom cserépben, piros levelű saját nevelés. Frissen nagyon finom ez a lepény. Fagyasztok is le belőle, mindig kéznél van. Vacsorára egy finom mentateával remek.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A feltéthez

A paradicsom csatnihoz

ajánlat

Vacsorára, de főételként is, frissen, és fagyasztható is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lágyabb kelt tésztát készítük. Langyos tejben az élesztőt felfutattjuk.
  2. Összekeverjük a többi hozávalóval, jól kidagasztjuk, fél órát pihentetjük (én a kenyérsütőre bíztam!).
  3. Kézzel egy közepes tepsibe nyomkodjuk, olajos kézzel locsolunk is rá olajat.
  4. Megkenjük a paradicsom csatnival, szalámit rakunk rá (ki is maradhat).
  5. A karikára vágott hagymákat kevés olajon a mikróba előpároljuk, ez megy a szalámi tetejére.
  6. Zöld oreganóval, bazsalikommal, reszelt sajttal megszórjuk.
  7. Előmelegített sütőbe (gáz 4-es fokozat) 20 perc alatt kész.
  8. Paradicsom csatni: hagymás olajon hámozott, darabos paradicsomot sok zöld fűszerrel (1 nagy csokor oregánó, bazsalikom, izsóp, majoranna, zellerszár), késhegynyi fahéjjal megfőzünk, jó sűrűre. Kis üvegekbe lefagyasztjuk. (Most ezt használtam.)
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 919
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Olgis

Mióta szakács: 2010.10.11.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: pite
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töki pompos, paradicsomos lepény, paradicsom chutney lepényen

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

620
finomliszt 35 dkg
tej 2.5 dl
élesztő 2 dkg
1 tk
cukor 0.5 teáskanál
tojás 1 db
napraforgó olaj 2 ek
chili 1 késhegynyi
kurkuma 1 késhegynyi
lila hagyma 2 közepes fej
sajt 5 dkg
szalámi 5 dkg
napraforgó olaj 1 ek
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
paradicsom 4 közepes db
oregánó 1 csokor
bazsalikom 1 csokor
izsóp 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
halványító zeller 2 közepes szár