r
Nosalty Logó

Csicseri lepény

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Csicseri lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a tésztához

a sütéshez

Összesen 262 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a tésztához

a sütéshez

Összesen 1050 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a tésztához

a sütéshez

Összesen 144 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1158.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    906 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 262 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4632.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    3624 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    518 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    787 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1050 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 144 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

a tésztához

a sütéshez

Elkészítés

a tésztához

  1. A lisztet kavarjuk simára a vízzel, és szobahőmérsékleten hagyjuk állni, lefedve minimum 2 órát, de lehet egész éjszaka is. A tetején lévő habot kanalazzuk le.
  2. Most ízesítsük a sóval, borssal, római köménnyel, öntsük hozzá az olajat is, és keverjük össze.

a sütéshez

  1. A sütőt gyújtsuk be, és várjuk meg, hogy jó forró legyen.
  2. Egy 26 cm átmérőjű vas serpenyőt nagy lángon forrósítsunk fel, hogy füstöljön. Öntsük bele a sütéshez szükséges 2 ek olajat, forgassuk körbe a tepsi oldalán is.
  3. Óvatosan öntsük bele a tésztát, és rögtön rakjuk a forró sütőbe. Süssük szép pirosra.
  4. Szilikon lapáttal körben alányúlva, fellazítjuk a lepényt, és a tálaló edényre csúsztatjuk. Csak egy kicsit hagyjuk hűlni, felszeletelve, jó melegen fogyasztjuk. Mikor már kihűlt, úgy nem jó, mert nagyon megszikkad, és elveszíti kívülről a ropogósságát, belülről meg a krémességét.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 15227
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 02.

Ajánló

Nagyon finom csak úgy magában, de esetleg petrezselymes uborkakrémmel megkenve is tálalhatjuk, egy-két paradicsom karika kíséretében. A római kömény helyett ízesíthetjük 0.5 tk friss rozmaringgal vagy vékonyra szeletelt pirított hagymával. Olyan változatról is hallottam, hogy kolbásszal meg sajttal megpakolták, mint a pizzát, mielőtt a sütőbe rakták.

Receptkategóriák

Nekem a sós, ropogós krémes elnevezés jutott eszembe, amikor megkóstoltam ezt a lepényt. A római kömény próbálja utánozni a kemencében való sütés füstös ízét. Amúgy ez egy ősrégi olasz recept, amit a munkás emberek fogyasztottak reggelire, de mára már "street food" lett belőle. Ezért került a bor is mellé, mert az utcai árusoktól így hamarabb elkapkodják.

Hozzávalók

a tésztához

a sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek