r
Nosalty Logó

Csicseri lepény

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Csicseri lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a tésztához

a sütéshez

Összesen 262 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a tésztához

a sütéshez

Összesen 1050 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a tésztához

a sütéshez

Összesen 144 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1158.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    906 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 262 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4632.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    3624 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    518 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    787 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1050 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 144 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

a tésztához

a sütéshez

Elkészítés

a tésztához

  1. A lisztet kavarjuk simára a vízzel, és szobahőmérsékleten hagyjuk állni, lefedve minimum 2 órát, de lehet egész éjszaka is. A tetején lévő habot kanalazzuk le.
  2. Most ízesítsük a sóval, borssal, római köménnyel, öntsük hozzá az olajat is, és keverjük össze.

a sütéshez

  1. A sütőt gyújtsuk be, és várjuk meg, hogy jó forró legyen.
  2. Egy 26 cm átmérőjű vas serpenyőt nagy lángon forrósítsunk fel, hogy füstöljön. Öntsük bele a sütéshez szükséges 2 ek olajat, forgassuk körbe a tepsi oldalán is.
  3. Óvatosan öntsük bele a tésztát, és rögtön rakjuk a forró sütőbe. Süssük szép pirosra.
  4. Szilikon lapáttal körben alányúlva, fellazítjuk a lepényt, és a tálaló edényre csúsztatjuk. Csak egy kicsit hagyjuk hűlni, felszeletelve, jó melegen fogyasztjuk. Mikor már kihűlt, úgy nem jó, mert nagyon megszikkad, és elveszíti kívülről a ropogósságát, belülről meg a krémességét.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 15636
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 02.

Ajánló

Nagyon finom csak úgy magában, de esetleg petrezselymes uborkakrémmel megkenve is tálalhatjuk, egy-két paradicsom karika kíséretében. A római kömény helyett ízesíthetjük 0.5 tk friss rozmaringgal vagy vékonyra szeletelt pirított hagymával. Olyan változatról is hallottam, hogy kolbásszal meg sajttal megpakolták, mint a pizzát, mielőtt a sütőbe rakták.

Receptkategóriák

Nekem a sós, ropogós krémes elnevezés jutott eszembe, amikor megkóstoltam ezt a lepényt. A római kömény próbálja utánozni a kemencében való sütés füstös ízét. Amúgy ez egy ősrégi olasz recept, amit a munkás emberek fogyasztottak reggelire, de mára már "street food" lett belőle. Ezért került a bor is mellé, mert az utcai árusoktól így hamarabb elkapkodják.

Hozzávalók

a tésztához

a sütéshez

Címlapról ajánljuk

Így készíts gyógyító, 24 órás erőlevest, hogy minden cseppje aranyat...

Az erőleves, vagy más nevén csontleves, egy igazi szuperétel, amely évszázadok óta az egészségtudatos konyhák egyik alapköve. Nemcsak ízgazdag és tartalmas, hanem tele van értékes tápanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszert, az ízületeket és az emésztést. De mi a titka a tökéletes csontlevesnek? Hogyan érhetjük el azt a gazdag, kocsonyás állagot és mély ízvilágot? Nézzük a legfontosabb tudnivalókat és főzési trükköket!

Hering András

„Most, ha valaki séf akar lenni, híres akar lenni. Bennem...

Tavaly év végén Madrid, London és Doha után Budapesten is megnyitotta BiBo nevű éttermét Dani García, a három Michelin-csillaggal kitüntetett spanyol sztárséf. A Dorothea Hotel Budapestnek is otthont adó épületegyüttes tetején található rooftopbár és étterem étlapján García igyekezett a spanyol tradíciókat a magyar stílussal ötvözni, hogy a hazai és nemzetközi vendégek egyaránt új ízélményeket fedezhessenek fel a tolmácsolásában. Olvassátok Dani Garcíával készült friss interjúnkat!

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...