Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-medvehagymás pite

Spenótos-medvehagymás pite
Spenótos-medvehagymás pite
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első kalandom a sós pitével és a medvehagymával is.:-) Leginkább ezt a receptet vettem alapul.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Hidegen és langyosan is nagyon finom. Magában vagy előételnek is el tudom képzelni, de egy tartalmas leves után főétel is lehet. 

Nagy előnye, hogy a végtelenségig variálható. Egy kis feta pl. nagyon fel tudná dobni... vagy parmezán... :-) A recept egy barátnőm receptgyűjtő blogján is olvasható. Látogassátok meg, ha egészséges, sok zöldséggel készült ételeket szeretnétek készíteni: http://evkerekreceptek.blogspot.hu/

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótot és a medvehagymát megtisztítjuk, kb. fél centis csíkokra vágjuk, kevés olajon picit megfuttatjuk. (A fagyasztott spenótot kiolvasztjuk az olajon, és a végén kb. 2 percre hozzáadjuk a hagymát.)
  2. A sajtot, a tojásokat és a tejszínt összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a langyosra hűlt hagymás keveréket és a zabpelyhet.
  4. A leveles tésztát kinyújtjuk, a kivajazott torta- vagy piteformába vágjuk, elegyengetjük, hogy kb. 5 cm-es pereme legyen.
  5. A keveréket a tésztára öntjük, a tészta túllógó részeit visszahajtogatjuk. (A maradék tésztából díszítést is készíthetünk, de sajttal is megszórhatjuk.)
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  7. A formában hagyjuk hűlni legalább 10 percig.
  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 292
elküldve: 0
receptkönyvben: 60
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tavasz
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

spenótos-sajtos pite, medvehagymás sós pite, sajtos-medvehagymás pite

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Incy
Incy Thu, 2013-05-09 14:59

Most sül és háááát én már látom, hogy fantasztikusan finom lesz :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-05-05 09:52

Spenót is és medvehagyma is, mindkettő külön is fincsi, együtt, nagyon jó ötlet,finomság lehet, köszönöm :)
Éva-Anyóca

Incy
Incy Fri, 2013-05-03 18:54

Ez szuper jó lehet, nagyon tetszik a recept :), ki kell próbálnom

402
spenót 25 dkg
medvehagyma 1 csokor
főzőtejszín 200 ml
sajt 20 dkg
tojás 2 db
zabpehely 4 ek
leveles tészta 1 csomag
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek