r
Nosalty Logó

Paprikás krumpli Mortilla konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Paprikás krumpli Mortilla konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 916 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3665 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 91 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93891.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    93425 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    709.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1096 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 916 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    149 g

Zsír

  • Összesen
    235.3 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375567.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    948 mg
  • Nátrium
    373699 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    2838.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    333 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    782 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4382 micro
  • Lut-zea
    653 micro
Összesen 3665 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9337.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    9291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    109 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 91 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hagymát apróra vágjuk. A sonkát, kolbászt feldaraboljuk. Paprikát, paradicsomot szintén felkockázzuk. Krumplit megpucoljuk, és feldaraboljuk (csíkozzuk) közel egyforma darabokra.
  2. Egy nagyobb, magasabb falú edényt veszünk elő, felmelegítjük benne a zsírt, majd rádobjuk a hagymát, megdinszteljük, majd rárakjuk a sonkát és a kolbászt, kicsit megpirítjuk, aztán mehet bele a TV paprika és paradicsom és egy kis víz, pároljuk, közben kevergetjük, lepirítjuk, majd rá megint egy kis víz, ezt 3x megcsináljuk a jó sűrű szaft miatt.
  3. 3. lepirítás után lehúzzuk a tűzről, jól megszórjuk pirospaprikával, borssal, kis ételízesítővel vagy sóval (ügyelve arra, hogy a sonkából kisült só miatt ne sózzuk túl). Kis vizet öntünk rá, és jól elkeverjük!
  4. Visszatesszük a közepes hőfokra állított főzőlapra, majd ráöntjük a krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp hogy ellepje, beletesszük a ketchupot, utóízesítjük, néha megkóstolva, megszórjuk a petrezselyemmel.
  5. Addig főzzük, míg a krumpli meg nem puhul, és a szaftunk sűrű nem lesz. Ha kell, vizet öntünk még rá főzés közben. Ha már puha a krumpli, beletesszük a felkarikázott virslit, és még 2-3 percig főzzük.
  6. Melegen tálaljuk friss kenyérrel és savanyúsággal.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8815
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi  magyar ebéd sosem rossz:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek