Tökéletes paprikás krumpli
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
25g sertészsír226 kcal
-
14 kcal
-
200g debreceni kolbász504 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
40g paradicsom7 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
13g paprikakrém0 kcal
-
500g burgonya289 kcal
Összesen
1063
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
100g sertészsír902 kcal
-
20g fűszerpaprika56 kcal
-
800g debreceni kolbász2016 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
160g paradicsom29 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
50g paprikakrém0 kcal
-
2000g burgonya1155 kcal
Összesen
4252
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
2.9g sertészsír26 kcal
-
0.6g fűszerpaprika2 kcal
-
23.4g debreceni kolbász59 kcal
-
2.9g tv-paprika0 kcal
-
4.7g paradicsom1 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
1.5g paprikakrém0 kcal
-
58.4g burgonya34 kcal
Összesen
124
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 35.5 g
Zsír
-
Összesen 70.1 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3123.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 258 mg
-
Nátrium 2672 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 512.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 74 micro
-
β-karotin 1535 micro
-
β-crypt 311 micro
-
Likopin 1029 micro
-
Lut-zea 1102 micro
Összesen
1063
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 142.1 g
Zsír
-
Összesen 280.6 g
-
Telített zsírsav 104 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12494.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 308 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 425 mg
-
Foszfor 1034 mg
-
Nátrium 10689 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 301.2 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 2051.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 575 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 398 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 297 micro
-
Kolin: 269 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 298 micro
-
β-karotin 6138 micro
-
β-crypt 1243 micro
-
Likopin 4117 micro
-
Lut-zea 4408 micro
Összesen
4252
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 365 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 312 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 120 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy db vöröshagyma
-
100 g sertészsír
-
20 g fűszerpaprika
-
800 g debreceni kolbász
-
1 db tv-paprika
-
2 kis db paradicsom
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
1 teáskanál majoranna
-
3 db babérlevél
-
4 gerezd fokhagyma
-
50 g paprikakrém
-
2000 g burgonya
Elkészítés
- A vöröshagymát finomra aprítjuk, majd üvegesre pároljuk a felforrósított zsíron. A tűzről lehúzva hozzáadjuk és elkeverjük benne a fűszerpaprikát. Ezután tesszük bele a felkarikázott debreceni kolbászt, amit röviden megpirítunk.
- A paradicsomot és a paprikát nagyobb darabokra vágjuk, majd aprítógépben péppé aprítjuk, vagy késsel nagyon apróra vágjuk. A fokhagymát lereszeljük.
- A kolbászhoz adjuk a zöldségpépet, a sót és a többi ízesítőanyagot. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott burgonyát. Felöntjük annyi (forró) vízzel, ami majdnem, vagy éppen hogy ellepi. Lassan készre főzzük. Ha szükséges, tovább ízesítjük.
- Az elkészült paprikás krumplit forrón, friss kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 547
- Tegnapi nézettség: 328
- 7 napos nézettség: 3001
- Össznézettség: 241821
- Feltöltés dátuma: 2020. január 30.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
laktózmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NapsütötteVidékünkön
175 recept
A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, fűszerpaprikából a hazait. Az üzletekben kapható lecsókolbász nem jó választás ehhez az ételhez, hiszen már a pirításnál szétesnek a kolbászkarikák - használjunk debrecenit! Amíg a húsos pincepörköltnél van, addig e kis testvérénél nincs ideje szétfőni a paprikának, paradicsomnak, ezért érdemes aprítógépbe tenni őket, így biztosan nem zavarnak majd senkit zöldségdarabok az étkezésnél. Vízből soha ne tegyünk többet, mint, ami épp ellepi a komponenseket - nem levest készítünk -, de vegyük figyelembe, hogy a paprikás krumpli a hűlés során is jelentősen sűrűsödik.