r
Nosalty Logó

Tökéletes paprikás krumpli

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
Tökéletes paprikás krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1063 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4252 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3123.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    2672 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    1535 micro
  • β-crypt
    311 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    1102 micro
Összesen 1063 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    142.1 g

Zsír

  • Összesen
    280.6 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12494.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    1034 mg
  • Nátrium
    10689 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    2051.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    575 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    398 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    298 micro
  • β-karotin
    6138 micro
  • β-crypt
    1243 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    4408 micro
Összesen 4252 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát finomra aprítjuk, majd üvegesre pároljuk a felforrósított zsíron. A tűzről lehúzva hozzáadjuk és elkeverjük benne a fűszerpaprikát. Ezután tesszük bele a felkarikázott debreceni kolbászt, amit röviden megpirítunk.
  2. A paradicsomot és a paprikát nagyobb darabokra vágjuk, majd aprítógépben péppé aprítjuk, vagy késsel nagyon apróra vágjuk. A fokhagymát lereszeljük.
  3. A kolbászhoz adjuk a zöldségpépet, a sót és a többi ízesítőanyagot. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott burgonyát. Felöntjük annyi (forró) vízzel, ami majdnem, vagy éppen hogy ellepi. Lassan készre főzzük. Ha szükséges, tovább ízesítjük.
  4. Az elkészült paprikás krumplit forrón, friss kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 531
  • Tegnapi nézettség: 208
  • 7 napos nézettség: 3359
  • Össznézettség: 183136
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tökéletes paprikás krumpli
NapsütötteVidékünkön 173 recept

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, fűszerpaprikából a hazait. Az üzletekben kapható lecsókolbász nem jó választás ehhez az ételhez, hiszen már a pirításnál szétesnek a kolbászkarikák - használjunk debrecenit! Amíg a húsos pincepörköltnél van, addig e kis testvérénél nincs ideje szétfőni a paprikának, paradicsomnak, ezért érdemes aprítógépbe tenni őket, így biztosan nem zavarnak majd senkit zöldségdarabok az étkezésnél. Vízből soha ne tegyünk többet, mint, ami épp ellepi a komponenseket - nem levest készítünk -, de vegyük figyelembe, hogy a paprikás krumpli a hűlés során is jelentősen sűrűsödik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek