r
Nosalty Logó

Panka szelet

Lizinka_
Panka szelet
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

piskóta

krém

csokimáz

1672
Kalória
19.8g
Fehérje
209.3g
Szénhidrát
83.3g
Zsír
86g
Víz
182g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
155.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

piskóta

krém

csokimáz

Összesen 1672 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

piskóta

krém

csokimáz

Összesen 6685 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

piskóta

krém

csokimáz

Összesen 347 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    83.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    209.3 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    86 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 1672 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    333.1 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    117 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2930 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    657 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    1215 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    837 g
  • Cukor
    623 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    344.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    665 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1563 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1058 micro
Összesen 6685 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 347 kcal

Elkészítés

piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. Egy mély tálba beletesszük a tojások sárgáját és a vizet. Gépi habverővel a legmagasabb fokozaton elkezdjük keverni. Folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Amikor szépen kifehéredett, hozzákeverjük a darált diót, a sütőporos lisztet.
  3. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal belekeverjük a diós masszába.
  4. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük.

krém

  1. A tejből, a vaníliás cukorból és a lisztből sűrű főzött krémet készítünk. Amikor levesszük a tűzről, belekeverjük a kávéskanál neszkávét. Amikor kihűlt, belekeverjük a rumot is.
  2. A margarint kikeverjük a porcukorral, és beletesszük a diót. Amikor elkészültünk vele, apránként beleforgatjuk a hideg főzött krémet. Nem szabad keverni, mert kicsapódik a vajkrém!!
  3. A piskótára tesszük a krémet, és egyenletesen elkenjük rajta. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni (3-4 óra).

csokimáz

  1. A tortabevonót felmelegítjük, egy kevés olajjal elkeverjük, és egy kés segítségével a krém tetejére kenjük a csokit. A sütit visszatesszük a hűtőbe, pár perc múlva kivesszük, és ráborítjuk a maradék tortabevonót.
  2. Másnap felszeletelve kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40×50

Évekkel ezelőtt egy ismerős nénivel beszélgettem sütésről, főzésről. Aztán beinvitált a konyhájába, hogy kóstoljam meg azt a sütit, amivel a fiát és a családját várja a hétvégére. Annyira  ízlett, hogy azonnal le is írtam a receptet. Azóta ez is a receptgyűjteményemet gazdagítja.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...