Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávészelet - gluténmentes

Kávészelet - gluténmentes
Kávészelet - gluténmentes
75 perc / előkészület: 50 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Új GM-recepteket kerestem az interneten, ez nagyon megtetszett. az eredeti recept innen származik.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Friss, felvert tejszínhabot nyomunk a tetejére (nyomótölcsér segítségével), és kávészemekkel díszítjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Habverő mixerrel habosra keverjük a 3 tojássárgáját a cukorral (kb. 5 percig), majd lassacskán hozzáadjuk a 3 kanál forró kávét, jól kikeverjük.
  2. A liszthez keverjük a sütőport, sót, majd hozzáadjuk a tojássárgákhoz, jól összedolgozzuk. (Elég kemény a tészta, mint a gyúrott tészta, de nem kell megijedni.)
  3. Előmelegítjük a sütőt, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  4. A jól behűtött tojásfehérjéket keményre felverjük, majd óvatosan a lisztes tésztához adjuk, lassan csomómentesre keverjük.
  5. A tészta mehet is az előmelegített sütőbe. Végezzünk tüpróbát, ha nem ragad rá, akkor jó.
  6. Közben elkészítjük a krémet, egy kevés tejbe csomómentesre keverjük a tojássárgáját és a lisztet. A maradék tejet felmelegítjük, mikor majdnem forr, hozzáadjuk a lisztes tejet, majd kevergetés mellett a krém jól besűrűsödik. Ezt a krémet gyakori kevergetés mellett hagyjuk kihűlni.
  7. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémhez adjuk. Alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a darált kávét is, jól elkeverjük.
  8. Ha a tészta megsült, rácson hagyjuk kihűlni.
  9. A tésztát hosszában kettévágjuk, az egyiket megkenjük baracklekvárral, majd erre kenjük a krém felét. Ráhelyezzük a tésztát, a maradék krémmel bevonjuk a tetejét és az oldalát is.
  10. A tetejét megszórjuk a darált dióval, pár órát hideg helyen pihentetjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x26 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 287
elküldve: 0
receptkönyvben: 110
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kávés sütemény liszt nélkül, lisztmentes kávékrémes szelet

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KisCsaj
KisCsaj / KisCsaj Wed, 2014-04-09 13:41

Lisztérzékeny ismerősömnek készítettem el a sütit, nagyon ízlett neki, azonnal kérte a receptet :) Én magam ugyan nem kóstoltam, mert nem szeretem a kávét, de csak pozitív visszajelzések jöttek, szuper recept, köszi :)

454
tojássárgája 3 db
tojásfehérje 4 db
gluténmentes lisztkeverék 180 g
1 csipet
cukor 120 g
feketekávé 3 ek
gluténmentes sütőpor 1 csomag
tej 300 ml
tojássárgája 1 db
gluténmentes lisztkeverék 3 evőkanál
őrölt kávé 0.5 teáskanál
vaj 200 g
porcukor 150 g
dió 50 g
sárgabaracklekvár 3 ek
kávé 12 db
habtejszín 1 dl