r
Nosalty Logó

Panettone

Büszkeszósz
Panettone
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A panettonéhoz

A kenéshez

1254
Kalória
21.5g
Fehérje
177.7g
Szénhidrát
51.9g
Zsír
59.6g
Víz
487.3g
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
73.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A panettonéhoz

A kenéshez

Összesen 1254 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A panettonéhoz

A kenéshez

Összesen 5011 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A panettonéhoz

A kenéshez

Összesen 361 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    177.7 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 1254 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    207.4 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1949 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2698.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1375 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    710.8 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    238.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1903 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    1266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1861 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1639 micro
Összesen 5011 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 361 kcal

Elkészítés

A panettonéhoz

  1. A lisztet beleöntjük egy tálba, és a közepébe kialakítunk egy mélyedést, amibe beleszórjuk az élesztőt, egy evőkanál cukrot, a tej felét, és addig keverjük, amíg az élesztő folyékonnyá nem válik.
  2. A kovászt lefedjük, és 30 percig hagyjuk kelni.
  3. A megmaradt cukrot, a tejet és a tojások sárgáját hozzáadjuk a tésztához.
  4. Mehetnek bele a feldarabolt vaj és a fűszerek is.
  5. Az egészet addig gyúrjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Egy óra hosszáig kelesztjük.
  6. Amíg a tészta megkel, feldaraboljuk a cukrozott gyümölcsöket.
  7. A formát kivajazzuk, és megszórjuk liszttel. A megkelt tésztát nyújtódeszkán kinyújtjuk, rászórjuk a feldarabolt gyümölcsöket és a mazsolát, majd alaposan összegyúrjuk.
  8. A tésztát beletesszük a sütőformába, és még egy óráig kelesztjük.
  9. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra (légkeveréssel 180 fok, gázsütőben 4-es fokozat). A sütemény tetejét kereszt alakban bevágjuk, és megkenjük a tojássárgával. A sütő alsó részére téve kb. 45 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés módja: kenyérsütő
  • Sütés ideje: 45 p

A panettone mintegy 2000 éves múlttal rendelkező itáliai sütemény, hagyományosan nagy ünnepekre készítik. Tulajdonképpen egy sok vajjal és tojással készült, szárított citrusfélékkel, mazsolával ízesített kalács, amit magas falú edényben sütnek. Ez akár egy, még rendeltetésszerűen sosem használt virágcserép is lehet.

További receptek

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Málnás aranygaluska

Az aranygaluska egy igazán klasszikus kedvenc: cukros dióba forgatott, egybe sütött, kelt tésztás gombóchalom. Az egyik legkirályibb édesség, ami már ránézésre is olyan, mint egy ...

Gerzsenyi Flóra

Áfonyás ökörszemek

A házi ökörszemek lenyűgözők és ízletesek reggelire, desszertnek, uzsonnára vagy tízóraira. Bár elkészítésük kicsit macerásnak tűnhet, ez a recept remek választás azoknak a ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

3600 élelmiszer-csomagolásból származó vegyi anyagot találtak az emberekben

Július minden évben a műanyagmentesség hónapja, de míg kezdetben a teknősökről, szívószálakról és műanyag zacskókról szólt a mozgalom, ma már ennél nagyobb a tét: kiderült, nemcsak rengeteg felesleges hulladék keletkezik az egyszer használatos műanyag étel- és italcsomagolások révén, de ezekből akár több ezer vegyi anyag is kioldódhat.

Íme a nyár 5 klasszikus fogása cseppet sem klasszikusan készítve:...

Egy évszakot nemcsak az időjárása teszi jellegzetessé, hanem azok a klasszikus fogások is, amelyet e kijelölt három hónap alatt fogyasztunk. Szerencsére a nyár csak úgy dúskál a legzamatosabb alapanyagokban és a belőlük főzött, isteni receptúrákban is, amelyeket szeretünk újra és újra megfőzni. Készítsük el őket idén is, sőt, ha kedvünk tartja csavarjunk is egyet rajtuk.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...