r
Nosalty Logó

Füstölt sajtos pogácsa rumosan

Németi Olga
Füstölt sajtos pogácsa rumosan
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1173
Kalória
23.1g
Fehérje
100.3g
Szénhidrát
70.8g
Zsír
67.4g
Víz
236.1g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
2.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1173 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 4690 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 388 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    70.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 1173 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.5 g

Zsír

  • Összesen
    283.2 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    944 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1966 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    994 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    401.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    269.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    335 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 4690 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 388 kcal

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, 1-2 tk cukrot feloldunk benne, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, füstölt sajtot, sót, tojássárgákat, tejfölt, rumotés jól kidolgozzuk. Jó kis zsíros, ugyanakkor könnyed tésztát kapunk.
  3. A kidolgozott tésztát tiszta ruhával letakarjuk és langyos helyen fél órát kelesztjük.
  4. A fél óra leteltével kinyújtjuk, hajtogatjuk. Hajtogatás: szemre 3 részre osztjuk a tésztát vízszintesen. Alulról felhajtjuk úgy, hogy a széle a felső harmad aljánál legyen. Majd a felső harmadot ráhajtjuk. Eztán szemmel kétfelé osztjuk a tésztát és balról jobbra középig hajtjuk be, majd jobbról is behajtjuk középig, végül egymásra hajtjuk a 2 részt.
  5. Ismét fél óra pihentetés következik, majd újabb nyújtás, hajtogatás, ismét fél óra pihentetés.
  6. A következő nyújtásnál a tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kissé "megsodorjuk" a pogácsákat a két tenyerünk külső élével, hogy magasabbak legyenek.
  7. Sütőpaprít teszünk a tepsibe, belrakjuk a pogikat, 20 perc újabb pihi jön, majd tetejükre reszelt sajtot rakunk, előmelegített süőbe tesszük és aranysárgára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon tartottam a pogácsa sütéstől. Végül csak találtam egy receptet, anyukám szomszédasszonyától származott, amiről tudtam, hogy finom szokott lenni. Anyósom rásegített a hajtogatós technikával, és rábeszélt, hogy zsírral készítsem. Ajánlom is, hogy zsírral, csak azzal, és házi sült zsírral készüljön a pogi, mert annál nincs finomabb! A rum vagy a bor jót tesz a tészta kelésének, de ki is hagyható.

További receptek

Cheddar scones

A klasszikusan édesen fogyasztott brit klasszikuson csavartunk most egyet, és sós verzióban, jó sok cheddarral megturbózva készítettük el. Egy-egy sajtos scone remek tízórai vagy uzsonna ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...