Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palócleves Gonoszkától

Palócleves Gonoszkától
Palócleves Gonoszkától
115 perc / előkészület: 20 perc főzés: 95 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nagyon régen ettünk palóclevest, így most ezt készítettem ebédre. Én a zöld zöldbabot szeretem jobban, így most is ebből készítettem el a levest. Az általam felhasznált hozzávalókkal az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 97 kalória van.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Én sűrűre szoktam készíteni, de több víz hozzáadásával hígabb levest kapunk, és akkor a kalóriatartalma is kevesebb lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk és felkockázzuk. A zöldbab két végét levágjuk, és feldaraboljuk 1-2 centis darabokra. A vöröshagymát, a paradicsomot, a paprikát, a fokhagymát megtisztítjuk, és a vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a paprikát, paradicsomot kis kockákra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, megmossuk és kockákra vágjuk.
  2. Egy nagyobb fazékba beletesszük a zsiradékot. Megfonnyasztjuk rajta a vöröshagymát és a paprikát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, majd a paradicsomot. Pár perc múlva beletesszük a pirospaprikát, összekeverjük, majd a felkockázott húst is rátesszük. Pár percig kevergetve sütjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. A babérlevelet is hozzátesszük, és megsózzuk. Addig főzzük, ameddig a hús majdnem megpuhul (nálam ez kb. 1 óra volt).
  3. Ha a hús már majdnem puha, akkor beletesszük a feldarabolt krumplit és zöldbabot. Felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Kb. 20-25 percig főzzük.
  4. Közben a leöblített és alaposan lerázott kaprot és petrezselymet felaprítjuk. A tejföllel és a liszttel összekeverjük a zöldfűszereket.
  5. Amikor már a levesben minden megpuhult, akkor hőkiegyenlítéssel behabarjuk a levest. Hozzátesszük a citromlevet. Ha kell, utána ízesítünk.
  6. Melegen tálaljuk ezt a finom és tartalmas levest.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 476
elküldve: 1
receptkönyvben: 27
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palócleves, marhahúsos zöldbabos leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

322
marhacomb 50 dkg
zöldbab 30 dkg
burgonya 40 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
paradicsom 1 nagy db
paprika 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 2 dl
kapor 1 csokor
petrezselyem 0.5 csokor
babérlevél 2 db
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 dkg
kókuszzsír 2.5 dkg
finomliszt 1 púpozott ek
0 ízlés szerint
citromlé 2 ek
víz 2 l