Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palócleves bárányból

Palócleves bárányból
Palócleves bárányból
90 perc / előkészület: 10 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptam ajándékba bárányhúst. Palóclevest már ezer éve nem ettem, így arra az elhatározásra jutottam, hogy elkészítem ebédre, a palacsinták mellé. Ha jól tudom eredetileg ürühúsból készítik, de eddig nekem csak bárányhúsosat sikerült ennem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Friss fehér kenyérrel az igazi.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron megfonnyasztjuk, rádobjuk a kisebb kockákra vágott húst. (Érdemes felhasználás előtt a húst ecetes vízzel átmosni.)
  2. Fűszerezzük: sóval, borssal,köménnyel, zúzott fokhagymával.
  3. Fedő alatt puhára pároljuk a húst. Ha szükséges, egy kicsi vízzel pótoljuk.
  4. Amikor megpuhult, félrehúzzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, felöntjük 1,4 l vízzel, beletesszük a krumplit és a zöldbabot.
  5. Közepes vagy kis lángon főzzük tovább, míg a krumpli és a zöldbab meg nem puhul. Ezután a tejfölt kikeverjük a liszttel, a leveshez adjuk, ízesítjük a tárkonyecettel, egyet forralunk rajta.Frissen aprított kaporral ízesítjük.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 593
elküldve: 6
receptkönyvben: 62
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tárkonyos bárányleves, zöldbableves tárkonyosan, tárkonyecetes palócleves bárányhússal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

441
bárányhús 30 dkg
zöldbab 30 dkg
burgonya 30 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
mangalica zsír 1 ek
tejföl 2 dl
finomliszt 1 púpozott ek
őrölt fűszerkömény 1 csipet
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
tárkonyecet 0.5 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
kapor 0.5 csokor
víz 1.4 l