r
Nosalty Logó

Palócleves egészségesen

Kristálykonyha
Palócleves egészségesen
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

324
Kalória
23.3g
Fehérje
17.1g
Szénhidrát
18.1g
Zsír
489.6g
Víz
74.8g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
4.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 324 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3236 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 57 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    489.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    773 micro
  • β-karotin
    2169 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 324 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233 g

Zsír

  • Összesen
    181 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    748 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5895 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    847 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    577 mg
  • Foszfor
    3043 mg
  • Nátrium
    1154 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    170.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    4896.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2425 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    999 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    445 micro
  • Kolin:
    875 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    7730 micro
  • β-karotin
    21692 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5972 micro
Összesen 3236 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    85.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 57 kcal

Elkészítés

  1. Kockára vágjuk a sertéscombot. A hagymát apró kockára vágjuk, és a kókuszzsíron üvegesre pároljuk. Félrehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával. Visszatesszük a tűzre, és rádobjuk a kockázott húst, pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, és annyi vizet, hogy bőven ellepje. Lefedjük, és 1 órát főzzük.
  2. Ezalatt megpucoljuk a zöldségeket, a sárgarépát, és a krumplit kockára vágjuk.A fehérrépát pedig nagyobb darabokra, mert én nem szeretem megenni, de aki szereti, azt is kockára kell vágni. Ha eltelt az egy óra, a répákat hozzáadjuk a leveshez, és ráöntünk jó másfél liter vizet.
  3. Közben a petrezselymet felaprítjuk. Egy hőálló edénybe beletesszük a lisztet, és kevés vízzel simára keverjük, hozzáadjuk a tejfölt.
  4. Ha a hús már majdnem puha, mehet bele a krumpli, és a zöldbab.Öntünk még rá vizet, ízlés szerint. Ha felforr, lehet után fűszerezni.
  5. Ha a hús és a krumpli puha, behabarjuk a levest úgy, hogy egy kevés levet rámerünk a tejfölös, lisztes masszára, és simára keverjük. Majd az egészet visszaöntjük a levesbe, felforraljuk, és rátesszük a petrezselymet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 120 p

Nagyon finom, laktató leves.

További receptek

Szilvakrémleves

A nyári gyümölcsszezon egyik kedvenc receptje lett nálunk ez a selymes szilvakrémleves, aminek a karamellizált cukor és az earl grey ad különleges aromát. Gyorsan elkészíthető, aztán ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek