Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palócleves Kovextől

Palócleves Kovextől
Palócleves Kovextől
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt az első leves, amit életemben először megtanultam, arra már nem emlékszem, hogy kitől tanultam, annyira régen volt... :) Tudom, hogy az igazi palóclevesbe nem kellrépát tenni, de én így szeretem! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, és apró kockára vágjuk.
  2. A hagymát apró kockára vágjuk, és olajon pici sóval megdinszteljük, majd beletesszük a húst. Amikor fehér a hús, megszórjuk pirospaprikával, és vízzel felöntjük, ízlés szerint sózzuk
  3. A zöldséget megpucoljuk, répákat karikára, a burgonyát kockára, a zöldbabot 2-3 cm-es darabokra vágjuk
  4. Amikor a leves forr, beletesszük a répát és a  friss zöldbabot (ha konzerv zöldbabot használuk, akkor azt csak a végén tesszük bele).
  5. Amikor a hús már majdnem puha, beletesszük a kockára vágott burgonyát.
  6. Ha ez is megpuhult, habarást készítünk a tejfölből és a lisztből, amikor csomómentes, belekevejük a levesbe, és felforraljuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 15 357
elküldve: 2
receptkönyvben: 174
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

kovex

Mióta szakács: 2011.12.24.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

zöldbableves, húsos zöldségleves, zöldségleves palócosan

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Wendus
Wendus Fri, 2012-11-23 18:39

Ez a recept olyan finomnak néz ki ,hogy holnap meg is főzöm.:)))

mariakovacs1
mariakovacs1 Sun, 2012-09-23 11:28

Próbáljátok ki, ha megfőtt az étel teszek bele 1 teáskanál mustárt, ettől olyan pikáns ize lesz.

475
sertéscomb 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
sárgarépa 3 db
fehérrépa 2 db
burgonya 3 közepes db
zöldbab 50 dkg
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
víz 1.5 l