r
Nosalty Logó

Palóc túrós lepény

Gonoszka1
Palóc túrós lepény
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

691
Kalória
26.4g
Fehérje
87g
Szénhidrát
25.6g
Zsír
151g
Víz
110.1g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
39.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 691 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 6896 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 215 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.7 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    202 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    151 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 691 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    264 g

Zsír

  • Összesen
    256.2 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11096.6 g
  • Cink
    2614 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    1439 mg
  • Vas
    2017 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    3531 mg
  • Nátrium
    698 mg
  • Réz
    102 mg
  • Mangán
    85 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    869.8 g
  • Cukor
    398 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1509.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    300 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    252 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1202 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    712 micro
  • Kolin:
    920 mg
  • Retinol - A vitamin:
    605 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1359 micro
Összesen 6896 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.3 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 215 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. 1 dl tejet, 0,5 dl vizet és 1 dkg kristálycukrot összekeverünk, meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A zsírt a liszttel és a csipet sóval összemorzsoljuk. Hozzátesszük a tojásokat, a tejfölt, 4 dkg kristálycukrot, 20 g olajat és a felfuttatott élesztőt. Alaposan összedolgozzuk, annyira, hogy a tál szinte tiszta legyen.
  3. A tálat kicsit megszórjuk liszttel, beletesszük a tésztagombócunkat, és meghintjük liszttel.
  4. Meleg helyen 1-1,5 órát kelesztjük.

Töltelék

  1. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, és egy nagyobb csipet sóval megfőzzük. Ha megfőtt leszűrjük, és még forrón megtörjük. Kihűtjük.
  2. A túrót, a kihűlt tört krumplit, a tejfölt, a tojásokat, a kristálycukrot, a vaníliás cukrokat, a reszelt citromhéjat összekeverjük. Nem kell, hogy pépes legyen!
  3. A megkelt tésztát sütőpapíron kinyújtjuk tepsi méretűre. Az 5-ik tojást felütjük, és a kinyújtott tészta széleit körbekenjük vele. A tészta közepét megszurkáljuk villával. 15 percig kelesztjük még így.
  4. A tölteléket rásimítjuk a tésztára.

Tetejére

  1. A mazsolát langyos vízbe áztatjuk kb. 1 órára.
  2. A töltelék tetejét megkenjük olvasztott zsírral, majd a maradék tojással.
  3. Megszórjuk az őrölt fahéjjal, majd a mazsolával.
  4. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20 percig sütjük, majd a hőmérsékletet levesszük 160 fokra, és további 20 percig sütjük.
  5. Langyosan felkockázzuk, és tálaljuk ezt a nagyon finom lepényt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x38

A férjem kívánságára készítettem el ezt a finom túrós lepényt. A nálam felhasznált hozzávalókkal -az elpárolgást is beleszámítva- 100 gramm 267 kalóriát tartalmaz.

További receptek

Epres leveles pite

A leggyorsabban elkészülő gyümölcsös pitékhez megengedett a házi tészta mellőzése, így ugyanis tényleg nevetséges mennyiségű idő alatt hozzájuthatunk a zamatosan gyümölcsös ...

Lakos Benedek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek