Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pehelykönnyű túrós pite

Pehelykönnyű túrós pite
Pehelykönnyű túrós pite
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, könnyű tésztájú pite.

Akár sütinek is megfelel.

Próbáljátok ki minél többen!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát megmossuk, rumba áztatjuk. Az élesztőt langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk.
  2. A vajat habosra keverjük az egyenként hozzáadott tojássárgákkal és kb. 5 dkg porcukorral, hogy könnyebb legyen kikeverni. Hozzákeverjük a liszt felét (15 dkg) és a tejben felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk.
  3. A tésztakeveréket lisztezett munkalapra borítjuk, hozzáadjuk a maradék 15 dkg lisztet, és alaposan összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Míg pihen a tészta, elkészítjük a tölteléket:
  4. 2 tojásfehérjét a cukrokkal kemény habbá verjük. A túrót összetörjük és hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a beáztatott mazsolát és a lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a habbá vert fehérjét.
  5. Az egyik tésztát kinyújtjuk, és sütőpapírral fedett tepsire tesszük. Rásimítjuk a tölteléket. Kinyújtjuk a másik tésztalapot is, ráterítjük a töltelékre. Legalább fél órát pihentetjük.
  6. Hideg sütőbe tesszük, 180 C fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×30 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 17 568
elküldve: 6
receptkönyvben: 81
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós lepény

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

673
vaj 10 dkg
porcukor 5 dkg
tojássárgája 3 db
tej 1 dl
friss élesztő 15 g
cukor 1 csipet
finomliszt 30 dkg
tehéntúró 50 dkg
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
finomliszt 2 evőkanál
tojásfehérje 2 db
rum 50 ml
mazsola 5 dkg