r
Nosalty Logó

Málnás ricottás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnás ricottás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 506 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 5051 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 232 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    800.6 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 506 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.9 g

Zsír

  • Összesen
    230.1 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8006.4 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1680 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    2520 mg
  • Nátrium
    946 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569.7 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1145.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1940 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    738 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1901 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1298 micro
Összesen 5051 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.1 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Először készítsük el a tölteléket.
  2. A tésztához a cukrokat a puha vajjal és sóval keverjük krémesre. Adjuk a masszához a lisztet és a tojást, keverjük össze, majd kézzel gyúrjunk egynemű omlós pite tésztát.
  3. Sokak szerint kellene 30 percig hűteni minden ilyen pite tésztát, de én sohasem szoktam, mert így puhán liszten szerintem sokkal szebben nyújtható.
  4. Osszuk fel tehát a tésztamennyiséget hűtés nélkül 1/3 és 2/3 részre. A nagyobb adagot nyújtsuk ki nagyobb átmérőre, mint a formánk, kb. fél cm vékonyra, és tegyük bele a kivajazott sütőformába, persze ne csak az aljába, hanem az oldalát is béleljük ki vele. Alját szórjuk meg a 2 evőkanál grízzel, hogy a töltelék később ne nagyon lágyítsa meg.
  5. Tegyük rá az elkészített tölteléket. Szórjuk bele a fagyasztott vagy friss málnánkat.
  6. A kisebb adag tésztából készítsünk kb. 1 cm-es széles rácsokat, és fedjük be a tetejét, ha marad ki tésztánk, készíthetünk még pár csinos tésztadekort is.:-)
  7. Süssük előmelegített sütőben 180 fokon (hőlégkeveréssel 150 fokon) kb. 45-5o percig.
  8. Hagyjuk kihűlni (nagyon lassan hűl), majd porcukorral meghintve tálaljuk.

Töltelék

  1. Az összes hozzávalót keverjük ki jó krémesre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7279
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A dinnye után a kedvenc gyümölcsöm a málna. Sütéshez is sokat használom. Igazán azért is szeretem, mert szerintem a málna egy igazán ritka példa arra gyümölcsként, amely nem veszít fagyasztás után sem túl sokat az ízéből. Ezért bármikor elérhető, akár télen is, ééés hamarosan már frissen is, amit persze már alig várok... Ennek a pitének a receptjében még fagyasztott málnával dolgozunk, de amint itt a málnaszezon lecseréljük frissre.:-) Jaj, ezt a sütireceptet megírni nagy kihívás, mert hogyha rágondolok már összefut a nyál a számban:-), friss citromos, vaníliás, gyümölcsös, a ricottától selymes... hmmm.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?