r
Nosalty Logó

Palacsintatorta mandulás rizskrémmel

Mignon
Palacsintatorta mandulás rizskrémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A palacsintához

A palacsinta sütéséhez

A mandulás rizskrémhez

A tortaforma előkészítéséhez

A torta tetejére és a tálaláshoz

744
Kalória
18.4g
Fehérje
69.5g
Szénhidrát
43.3g
Zsír
73.6g
Víz
223.9g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
35.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A palacsintához

A palacsinta sütéséhez

A mandulás rizskrémhez

A tortaforma előkészítéséhez

A torta tetejére és a tálaláshoz

Összesen 744 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A palacsintához

A palacsinta sütéséhez

A mandulás rizskrémhez

A tortaforma előkészítéséhez

A torta tetejére és a tálaláshoz

Összesen 5932 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A palacsintához

A palacsinta sütéséhez

A mandulás rizskrémhez

A tortaforma előkészítéséhez

A torta tetejére és a tálaláshoz

Összesen 219 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 744 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.1 g

Zsír

  • Összesen
    346.7 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1791 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6518.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    2275 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    2109 mg
  • Nátrium
    1325 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    555.6 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    589 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    762 micro
  • Kolin:
    1188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1998 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2501 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1724 micro
Összesen 5932 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

A palacsintához

  1. A mandulát egy száraz serpenyőben mérsékelt lángon, folyamatosan kevergetve illatosra pirítjuk.
  2. Ha kihűlt, megdaráljuk.
  3. A palacsintatészta hozzávalóit simára keverjük, és 30 percre hűtőbe tesszük pihenni.
  4. A mandulát és a rizst a tejben puhára főzzük. (Viszonylag kemény tejberizs-szerű legyen az állaga!)
  5. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a cukrot és a vajat, mikor mindkettő felolvadt benne, kihűtjük.
  6. Robotgéppel hozzádolgozunk 2 egész tojást, majd egyenként 4 tojássárgáját. Három egyenlő részre osztjuk a krémet: az egyikbe reszelt narancshéjat teszünk, a másikba reszelt fehér csokoládét, a harmadikba aprított aszalt barackot.
  7. A palacsintatésztából 4 db 24 cm átmérőjű palacsintát sütünk.
  8. A sütőt előmelegítjük.
  9. Kivajazunk, majd zsemlemorzsával beszórunk egy kapcsos tortaformát.
  10. A maradék 4 tojásfehérjéből kemény habot verünk, elosztjuk 3 egyenlő részre, és egy-egy adag habot fakanállal finoman beleforgatunk a háromféle rizskrémbe.
  11. A palacsintatorta összeállítása következik: az előkészített tortaformába teszünk egy palacsintát, egyenletesen rákenjük a narancsos rizskrémet, majd ráhelyezünk egy újabb palacsintát, amire fehér csokis krém kerül. Ismét palacsintát teszünk a formába, elosztjuk rajta a barackos rizskrémet, végül lefedjük a negyedik palacsintával.
  12. A palacsintatorta tetejét megkenjük az olvasztott vajjal, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük a sütőben.
  13. Langyosan vagy hidegen (tejszínhabbal) tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

Mikor megláttam ennek a csodás palacsintatortának a fotóját az idei Stahl magazin őszi számában, rögtön összefutott a nyál a számban. Mottómhoz híven, gondoltam: irány a konyha! Igen ám, de a recept elolvasása gyorsan kedvemet szegte. A részletes leírás alapján kb. 2 órás elkészítési időt saccoltam. Erre nincs időm egy átlagos (hétvégi) napon... Szerencsére az év utolsó hónapjai nálunk családi ünneplésekben igen gazdagok, így volt alkalmam nekiállni. A munka tényleg nem kevés vele, de a pompás végeredmény gyorsan feledteti! :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek