Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palacsintatorta mandulás rizskrémmel

Palacsintatorta mandulás rizskrémmel
Palacsintatorta mandulás rizskrémmel
115 perc / előkészület: 60 perc főzés: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor megláttam ennek a csodás palacsintatortának a fotóját az idei Stahl magazin őszi számában, rögtön összefutott a nyál a számban. Mottómhoz híven, gondoltam: irány a konyha!
Igen ám, de a recept elolvasása gyorsan kedvemet szegte. A részletes leírás alapján kb. 2 órás elkészítési időt saccoltam. Erre nincs időm egy átlagos (hétvégi) napon...
Szerencsére az év utolsó hónapjai nálunk családi ünneplésekben igen gazdagok, így volt alkalmam nekiállni. A munka tényleg nem kevés vele, de a pompás végeredmény gyorsan feledteti! :)

hozzávalók / 8 adag

A palacsintához

A palacsinta sütéséhez

A mandulás rizskrémhez

A tortaforma előkészítéséhez

A torta tetejére és a tálaláshoz

ajánlat

Megjegyzések: Nézzük meg előre, hogy van-e 24 cm átmérőjű palacsintasütőnk és kapcsos tortaformánk!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mandulát egy száraz serpenyőben mérsékelt lángon, folyamatosan kevergetve illatosra pirítjuk.
  2. Ha kihűlt, megdaráljuk.
  3. A palacsintatészta hozzávalóit simára keverjük, és 30 percre hűtőbe tesszük pihenni.
  4. A mandulát és a rizst a tejben puhára főzzük. (Viszonylag kemény tejberizs-szerű legyen az állaga!)
  5. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a cukrot és a vajat, mikor mindkettő felolvadt benne, kihűtjük.
  6. Robotgéppel hozzádolgozunk 2 egész tojást, majd egyenként 4 tojássárgáját. Három egyenlő részre osztjuk a krémet: az egyikbe reszelt narancshéjat teszünk, a másikba reszelt fehér csokoládét, a harmadikba aprított aszalt barackot.
  7. A palacsintatésztából 4 db 24 cm átmérőjű palacsintát sütünk.
  8. A sütőt előmelegítjük.
  9. Kivajazunk, majd zsemlemorzsával beszórunk egy kapcsos tortaformát.
  10. A maradék 4 tojásfehérjéből kemény habot verünk, elosztjuk 3 egyenlő részre, és egy-egy adag habot fakanállal finoman beleforgatunk a háromféle rizskrémbe.
  11. A palacsintatorta összeállítása következik: az előkészített tortaformába teszünk egy palacsintát, egyenletesen rákenjük a narancsos rizskrémet, majd ráhelyezünk egy újabb palacsintát, amire fehér csokis krém kerül. Ismét palacsintát teszünk a formába, elosztjuk rajta a barackos rizskrémet, végül lefedjük a negyedik palacsintával.
  12. A palacsintatorta tetejét megkenjük az olvasztott vajjal, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük a sütőben.
  13. Langyosan vagy hidegen (tejszínhabbal) tálaljuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 225
elküldve: 0
receptkönyvben: 80
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

rizskrémes palacsintatorony, palacsintatorta mandulás-rizses töltelékkel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

744
finomliszt 10 dkg
tojás 1 db
cukor 2 teáskanál
tej 1 dl
szódavíz 1 dl
napraforgó olaj 2 teáskanál
mandula 15 dkg
rizs 20 dkg
tej 1 l
cukor 10 dkg
vaj 10 dkg
tojás 6 db
narancshéj 1 narancsból nyert
fehér csokoládé 10 dkg
aszalt sárgabarack 10 dkg
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek
vaj 2 dkg
habtejszín 2 dl