Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bodzavirág omlett vaníliafagyival és eperrel

Bodzavirág omlett vaníliafagyival és eperrel
Bodzavirág omlett vaníliafagyival és eperrel
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden formátumban imádom a bodzát, csodálatos növény. Gyermekkoromban a szárából sípot készítettünk. Gasztronómiai szempontból pedig leírhatatlanul csodás zamatú. A népszerű szörp és üdítő mellet, palacsintatésztában elkészítve egyenesen mennyei manna. A virág szerkezete kissé emlékeztet a kaporéra, nagyon csodás vele minden túrós sütemény is, szoktam készíteni bodzás túrós pitét és rétest is. Bodzás fagyit, mojitot és a terméséből lekvárt. Remélem kedvet kaptatok. Bodzázásra fel!! Ja és ne feledjük a jó kis bodzapálinkát sem!

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A bodzavirág omletthez

A tálaláshoz

A sütéshez

ajánlat

Azoknak, akik valami igazán zamatos és különleges desszertre vágynak.

Néhány jó tanács a bodzával kapcsolatban:

Autóutaktól távol szedjük le a virágokat. Mivel nem jó lemosni, próbáljuk por- és szennyeződésmentes helyen szedegetni.

A virágot teljesen kinyílt állapotban, ollóval vágjuk le a növényről.

Virágos részével fölfelé helyezzük kosárba, és amíg fel nem használjuk, ne fedjük le mert, a felhevűlt virágok nagyon hamar befüllednek.

Max. 1-2 órát hagyjuk állni, mert elhervad és gyorsan elfonnyad.

A bodza zamatát a virágpora adja, ezért ez az elővigyázat, de higgyjétek el, MEGÉRI.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megszokott módon palacsinta tésztát készítünk, és egy kicsit sűrűbbre hagyjuk, reszelünk bele citromhéjat és egy csomag vaníliás cukrot is beleszórunk.
  2. A bodzavirágokat, nem mossuk meg, és nem rázogatjuk, hanem bemártjuk a tésztába, és vajon, lassú tűzön szépen aranybarnára sütjük. Miközben a virágos részével lefelé elkezd sülni, a vastagabb virágtartó szárakat levágjuk egy ollóval, és csak ezután fordítsuk meg a virágot.
  3. Sütés után tányérra tesszük, epret halmozunk rá, és félbehajtjuk, megszórjuk burbon vaníliás cukorral, és azon melegében vaníliafagyival tálaljuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 580
elküldve: 1
receptkönyvben: 93
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Mayura

Mióta szakács: 2012.04.29.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: palacsinta
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bodza palacsintatésztában, bodzás palacsinta, eperrel, palacsintatésztában sült bodza

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

512
finomliszt 125 g
tojás 2 db
vaníliás cukor 20 g
1 csipet
tej 250 ml
vaj 40 g
bodzavirág 6 db
citromhéj 1 teáskanál
vaníliás cukor 1 csomag
eper 10 dkg
vanília fagylalt 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 5 dkg