Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsános - lecsós - csirkemájas burgonyástészta

Padlizsános - lecsós - csirkemájas burgonyástészta
Padlizsános - lecsós - csirkemájas burgonyástészta
75 perc / előkészület: 35 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem a szokásos burgonyás tésztát szerettem volna, és nem is sima lecsót, -a padlizsánnal és csirkemájjal, főtt burgonyakockával megerősített változat nagyon finom, és laktató lett. Nem kevertem össze a tésztával, mert érdekes, szép formájú tésztával készítettem el, és így mellé tálaltam. Több étel lett: egytálétel :-)) Ennyi a történet.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ez a burgonyástészta megérte a várakozást, és a több alapanyag igazán finommá tette. Aki szeretné, más tésztával is készítheti, és azzal össze is keverheti tálalás előtt. Kínáljuk finom borral.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát sós vízbe feltesszük főni, ha kész (kb. 20-25 perc), kihűtjük, megtisztítjuk, felkockázzuk.
  2. A padlizsánt a burgonya főzési ideje alatt megtisztítjuk, felkockázzuk, egy tálba téve lesózzuk (kb. 15 perc), majd leszűrjük.
  3. A paradicsomot lehéjazva kisebb darabokra vágjuk, a zöldpaprikákat kicsumázzuk, vékonyan felkarikázzuk, a fokhagymát és vöröshagymát tisztítjuk, felkockázzuk, finomra vágjuk a kétféle zöldfűszert, majd a csirkemájat megmossuk, kissé felszárítjuk és félbevágjuk.
  4. Olajat hevítünk, és kevés sóval a kétféle hagymát megpároljuk fedő alatt, beletesszük a tűzről levéve az őrölt pirospaprikát, a paradicsomot, zöldpaprikát, a lecsurgatott padlizsánt, sót és borsot, és feltesszük főni közepes lángon (kóstoljuk és ízesítjük, ha kell).
  5. Amint levet eresztett és kezd összeforrni beletesszük a csirkemájat, még kb. 12-15 percig főzzük, majd a legvégén tesszük bele a kétféle finomra vágott zöldfűszert, pár perc és készen van (kóstoljuk, még ízesíthetjük, ha kell).
  6. A padlizsános-lecsós máj főzése alatt felteszünk vizet forrni a tésztának (előírás szerint sós, olajos), kifőzzük, és leszűrjük.
  7. A megpucolt, kicsi kockákra vágott burgonyát a lecsós alapba keverjük óvatosan, és a kifőtt tésztával, zöldpaprikával tálaljuk.
     
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 144
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

krumplistészta padlizsános- lecsóval, lecsós padlizsán burgonyástésztával, csirkemájas lecsó krumplistésztával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-10-11 22:14

Kedves olaszneanci!
Laktató és finom:-))
Remélem, elkészítés után is tetszeni fog, más tésztával készítve, nyugodtan összekeverhető, és úgy tálalható:-))
Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

685
padlizsán 2 kis db
zöldpaprika 18 db
paradicsom 12 db
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 6 gerezd
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
négyszínű bors 2 kk
fűszerpaprika 4 teáskanál
csirkemáj 50 dkg
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 2 db
burgonya 12 db
tészta 50 dkg