r
Nosalty Logó

Tojásos lecsó virslivel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Gy.Zsuzsi
Tojásos lecsó virslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 575 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2294 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 74 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1370.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    294 micro
  • β-karotin
    1427 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    6947 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 575 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.3 g

Zsír

  • Összesen
    170.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1065 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5482.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1100 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1427 mg
  • Nátrium
    2483 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    2490.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1112 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    528 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    844 mg
  • Retinol - A vitamin:
    585 micro
  • α-karotin
    1177 micro
  • β-karotin
    5708 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    27788 micro
  • Lut-zea
    3969 micro
Összesen 2294 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 74 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, félbevágjuk, és félkarikákra szeleteljük. A paradicsomot megmossuk, kivágjuk a csumáját, és szintén félkarikára vágjuk. A paprikát is megmossuk, karikákra vágjuk úgy, hogy a magját eltávolítjuk.
  2. Kevés olajon a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a paprikát, majd azt is dinszteljük egy kicsit, végül pedig a paradicsomot is hozzáadjuk, mindeközben sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával színezzük.
  3. Kevés vizet öntünk hozzá, ha kevésnek találjuk a paradicsom levét.
  4. Amikor megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a karikára vágott virslit.
  5. Közben a tojásokat felverjük, sózzuk, és a megfőtt virslis lecsóhoz adjuk.
  6. Addig főzzük, míg a tojás megfő. Friss kenyérrel tálaljuk.
  7. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 41014
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 25.

Ajánló

Most az igazi, de elkészíthető házilag eltett lecsóból is, azzal is isteni finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojásos lecsó virslivel
Gy.Zsuzsi 31 recept

Nem szerettem a lecsót, aztán egy nyaralás alkalmával készítettem, mert gyorsan kész van. Akkor egy nagy tányérral megettem belőle. Azóta csak így készítem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek