r
Nosalty Logó

Lecsós virsli házi tarhonyával

Lizinka_
Lecsós virsli házi tarhonyával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

lecsós virsli

tarhonya

662
Kalória
26.5g
Fehérje
60.2g
Szénhidrát
35g
Zsír
425.4g
Víz
82.5g
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
8.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

lecsós virsli

tarhonya

Összesen 662 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

lecsós virsli

tarhonya

Összesen 2647 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

lecsós virsli

tarhonya

Összesen 114 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1977.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    1038 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    425.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    705 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 662 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    106.1 g

Zsír

  • Összesen
    140 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7911.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    1524 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1567 mg
  • Nátrium
    4152 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    240.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1701.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    472 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    746 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    507 micro
  • β-karotin
    2821 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2221 micro
Összesen 2647 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    441 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

lecsós virsli

  1. A tarhonyát (egy bögrényi) egy lábasban zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk. Ezután ráöntünk egy evőkanálnyi olajat, és sózzuk. Felengedjük dupla mennyiségű forró vízzel. Fedő alatt, gyenge tűzön forraljuk kb. 15 percig. Amikor látjuk, hogy elfőtte a vizét, lekapcsoljuk alatta a lángot és hagyjuk, hogy készre dagadjon.
  2. Amíg a tarhonya készül, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot felszeleteljük. Egy lábasan felforrósítjuk az evőkanálnyi olajat, és üvegesre dinszteljük benne a hagymát. Rátesszük a felszeletelt paprikát, összesütjük. Majd a paradicsomot is hozzáadjuk. Kevergetve sütögetjük egy 3-4 percet. Ezután sózzuk, és meghintjük fűszerpaprikával. Aláöntjük a vizet, és fedő alatt készre főzzük.
  3. Mielőtt levennénk a tűzről, beletesszük a virsliket, és megfőzzük az ízletes lében. Ügyeljünk rá, hogy ne repedjenek meg.
  4. Langyosan tányérokra merjük a tarhonyát, mellé halmozzuk a virslit, és beborítjuk a lecsóval. Így kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Családi nyári mottó: Lecsó minden lehetséges módon! Ha nem tudunk megegyezni abban, hogy mi legyen az ebéd, vagy kevés az időnk a főzésre, vagy csak nem akarjuk törni a fejünket az ebéden, akkor: LECSÓ! Ebben a családom tagjai mindig egyet értenek.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...