Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós virsli házi tarhonyával

Lecsós virsli házi tarhonyával
Lecsós virsli házi tarhonyával
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családi nyári mottó: Lecsó minden lehetséges módon! Ha nem tudunk megegyezni abban, hogy mi legyen az ebéd, vagy kevés az időnk a főzésre, vagy csak nem akarjuk törni a fejünket az ebéden, akkor: LECSÓ! Ebben a családom tagjai mindig egyet értenek.

hozzávalók / 4 adag

lecsós virsli

tarhonya

ajánlat

Aki szereti, 1-2 csípős paprikát tehet bele.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarhonyát (egy bögrényi) egy lábasban zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk. Ezután ráöntünk egy evőkanálnyi olajat, és sózzuk. Felengedjük dupla mennyiségű forró vízzel. Fedő alatt, gyenge tűzön forraljuk kb. 15 percig. Amikor látjuk, hogy elfőtte a vizét, lekapcsoljuk alatta a lángot és hagyjuk, hogy készre dagadjon.
  2. Amíg a tarhonya készül, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot felszeleteljük. Egy lábasan felforrósítjuk az evőkanálnyi olajat, és üvegesre dinszteljük benne a hagymát. Rátesszük a felszeletelt paprikát, összesütjük. Majd a paradicsomot is hozzáadjuk. Kevergetve sütögetjük egy 3-4 percet. Ezután sózzuk, és meghintjük fűszerpaprikával. Aláöntjük a vizet, és fedő alatt készre főzzük.
  3. Mielőtt levennénk a tűzről, beletesszük a virsliket, és megfőzzük az ízletes lében. Ügyeljünk rá, hogy ne repedjenek meg.
  4. Langyosan tányérokra merjük a tarhonyát, mellé halmozzuk a virslit, és beborítjuk a lecsóval. Így kínáljuk.
  • elkészítettem: 120 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 446
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
392 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lecsó tarhonyával, lecsó virslivel és tarhonyával, lecsó tarhonyával és virslivel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

662
tv paprika 6 közepes db
paradicsom 4 közepes db
vöröshagyma 1 nagy db
napraforgó olaj 1 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
víz 1 dl
juhbeles virsli 50 dkg
tarhonya 25 dkg
víz 3 dl
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint