Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pad Pet Kaang Luang Kai/Muu Kittitől

Pad Pet Kaang Luang Kai/Muu Kittitől
Pad Pet Kaang Luang Kai/Muu Kittitől
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az irodában többen is szeretjük a thai konyhát - nemrégiben pedig elkezdtük a hagyományos "mit együnk ma?" ebéddilemmát egy bizonyos étteremre szorítani: mondhatni függők lettünk a Parázspresszó kínálatától. Nekem személyes kedvencem lett a B12-es néven elhíresült alkotás - lenyűgözött a gazdag ízvilág, az illatos jázmin rizs kombinációja. Aztán hozzájutottam pár különleges alapanyaghoz, gondoltam, itt az idő, hogy házilag is előállítsam kedvencemet. Bár szkeptikus voltam, hogy képes leszek-e ugyanazt az eredményt produkálni, meg kell mondjam, a végeredmény megszólalásig hasonlít az eredetire. Azt nem állítom, hogy a sarki kisboltban is beszerezhetők a hozzávalók - az alapanyagok utáni rohangálás több időt vesz igénybe, mint magának az ételnek az elkészítése. De megéri! Aki vevő a thai konyha egyszerű, de mesésen harmonizáló, egészséges ízeire, mindenképpen próbálja ki a B12-t!:)

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A jázmin rizst a vízzel feltesszük főni, majd mikor gyöngyözni kezd, lekapcsoljuk, és fedő alatt tíz perc alatt puhára pároljuk.
  2. Míg a rizs készül, megtisztítjuk a csirkemellet, apró darabokra vágjuk. Wokban kevés olívaolajon fehéredésig sütjük a csirkekockákat, majd rájuk zuttyantunk úgy két deci kókusztejet. Ebbe jöhet a választott currypaszta.
  3. A már illatosan gőzölgő csodába helyezzük a feldarabolt cukkinit és az előzetesen beáztatott fafülgombát, bambuszszeleteket. Jöhet melléjük a chilipaprika, ízlés szerint bánjunk vele, aki kevésbé bírja az erőset, elégedjen meg egy darabbal.
  4. A szószt felöntjük a maradék kókusztejjel, és tovább forraljuk az immár teljes pompájában tündöklő ételt. Főzzük addig, amíg a zöldségek éppen roppanósak maradnak, ez nagyon fontos! Nem kell teljesen széjjelfőzni őket!
  5. Végezetül locsoljuk meg két evőkanál halszósszal, vegyük le a tűzről, halmozzuk bele az apróra vágott koriander és a reszelt gyömbért, semmiképp se forraljuk tovább. Mehet a jázmin rizsre a kókusztejes, csirkés, illatos csoda -  ha egyszer megkóstoljuk, többé nem szabadulunk az ízétől!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 364
elküldve: 0
receptkönyvben: 148
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Országh Kitti

Mióta szakács: 2012.05.02.
34 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

thai csirke, curry-s csirkemell jázmin rizzsel, keleti fűszerezésű csirkemell

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mikamikaze
mikamikaze Wed, 2018-11-07 12:08

nagyon fincsi, köszi a receptet. tegnap estére egy kicsit újra egy bangkoki kifőzdében éreztük magunkat (íz-
és illatilag is) :)

748
csirkemell filé 35 dkg
curry paszta 50 g
kókusztej 7 dl
cukkini 1 kis db
fafülgomba 2.5 dkg
bambuszrügy 10 dkg
halszósz 2 ek
chili 2 db
koriander 1 csokor
gyömbér 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
jázmin rizs 30 dkg
víz 5.5 dl