Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánkrémleves

Padlizsánkrémleves
Padlizsánkrémleves
115 perc / előkészület: 25 perc főzés: 50 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Simán is finom, de aki szeretne, az tehet bele merítés után szárított zsemlekockát.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt héjastól sütőben megsütjük.
  2. A felkockázott hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkarikázott répákat, felöntjük vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a babérlevelet.
  3. A megsült padlizsánt megpucoljuk, a húsát a megfőtt zöldségekhez adjuk, a babérlevelet kivesszük, és a levest simára turmixoljuk.
  4. Beleöntjük a tejszínt, a paradicsompürét, és egyet forralunk rajta.
  5. Tálaláskor reszelt citromhéjjal és aprított petrezselyemmel szórjuk meg.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 871
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1083 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes padlizsánkrémleves, paradicsomos padlizsánkrémleves, padlizsánkrémleves zöldségekkel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kriszti7
Kriszti7 / Kriszti7 Fri, 2017-09-22 20:20

Finom, de a padlizsán íze szinte nem is érződik rajta (ez nálam inkább hátrány, a férjemnél inkább előny volt)! :)

199
padlizsán 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
olívaolaj 3 ek
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
víz 8 dl
0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
babérlevél 1 db
főzőtejszín 2 dl
sűrített paradicsom 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert
petrezselyem 1 csokor