Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolkrémleves baconchipsszel

Karfiolkrémleves baconchipsszel
Karfiolkrémleves baconchipsszel
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a krémleveseket és próbáltam valami újíást belopni. A baconchipsnek nagy sikere volt, én abból duplán készítettem, mert a leveshez alig maradt. A zsemlekocka mindig nyerő, aki arra jár bekap egyet-kettőt.
Így együtt is nagy sikere volt.

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A levesbetéthez

ajánlat

Ha túl sűrű lenne a leves, tejjel higíthatjuk. Néha reszelt sajttal/ füstölt sajttal is meg szoktuk szórni.
Mi úgy szeretjük az ilyen leveseket, ha van benne pár darabocska is a zöldségekből. Nyilván ez a "mozzanat" el is hagyható, ha valaki nem szereti.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, jól megmossuk. Pár rózsát nagyon kicsikre szedünk, félretesszük. 
  2. Annyi vízzel, hogy ellepje feltesszük főni az egész fej hagymával és fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendióval, vegetával ízesítjük.
  3. Amíg puhul, 1x1 cm kockákra vágjuk a zsömlét, kevés olvasztott vajon kis adagokban megpirítjuk. Beletesszük egy kivajazott tepsibe, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített forró sütőbe tesszük. Közben többször átkeverjük, hogy jól elkeveredjen a sajt. Ha rápirult kivesszük a sütőből, de ne takarjuk le, mert nedves lesz.
  4. A bacont 3 cm széles csíkokra szeljük, kevés olajban ropogósra sütjük.
  5. Ha a karfiol megpuhult, kivesszük a hagymát és kézi mixerrel pürésítjük.
  6. Felöntjük a tejszínnel, beletesszük a mini karfiolokat. Ha kell utána ízesítünk. Csak addig főzzük, míg a karfioldarabocskák is puhák lesznek.
  7. A kész levest a szalonnaszirmokkal és a zsemlekockákkal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 14 877
elküldve: 1
receptkönyvben: 407
elkészítve: 17/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tejszínes karfiolkrémleves baconnel, sajtos-baconös karfiolkrémleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

peekaboo
Peekaboo / peekaboo Sat, 2014-03-22 14:31

szia!
biztos 10 dl tejszínt akartál írni? :)
már kész vagyok, csak ez hiányzik belőle... de valahogy sokallom...

peekaboo
Peekaboo / peekaboo Sat, 2014-03-22 15:44

5 dl-errel csináltam végül és így is nagyon finom lett :) a bacon nagyot dob rajta... mmmmm :))))
köszönöm a receptet :)

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2011-04-07 09:59

Kedves Éva!
Ez a jó kis leveske meg hol "lapult" eddig, hogy csak most vettem észre? Van egy szép karfiolom, úgyhogy meg is van az ebéd. A második fogás a pikáns pitéd lesz, lehet hogy teszek bele egy pici brokkolit is.
Már napok óta "Geleva-menü" van nálunk, mindenki örömére! :)))
Puszi és köszönöm.
Edit

Geleva
Geleva / Geleva Thu, 2011-04-07 10:32

Drága Editkém!
Én annnnnnyira örülök...főleg a napi menűknek. :-))) Remélem Nektek is ízlik a Geleva konyha ajánlata. :-) Mindig mondtam, hogy valami nagyüzemi konyhát kellene üzemeltetnem...főleg a mennyiség miatt :-D...és általában ízlik a főztöm mindenkinek, de ez most nagyon jólesett. :-)
A brokkoli nagyon jó ötlet, én is mindig megbolondítom valamivel (ami éppen van otthon) ez csak az alap, ezt fel lehet turbózni a kedvencekkel.
Jó étvágyat az ebédhez!
Puszi: Éva

725
karfiol 2 nagy fej
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
főzőtejszín 10 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
bacon 20 dkg
napraforgó olaj 1 ek
zsemle 3 db
margarin 10 dkg
sajt 20 dkg