Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sültpaprika-krémleves quinoával és avokádóval

Sültpaprika-krémleves quinoával és avokádóval
Sültpaprika-krémleves quinoával és avokádóval
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudom, nem vagyok túl eredeti, de még mindig Martha Stewart. Ez a leves valamiért emlékeztet a töltött paprikára, de lehet, hogy csak a honvágy miatt érzem így. A feltétként való quinoa-avokádó-lilahagyma páros magában is döbbenetesen finom!

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A feltéthez

A tálaláshoz

ajánlat

A levesbetétből érdemes dupla adagot csinálni - magában is isteni munkaebéd, ráadásul nagyon egészséges.

Szólj hozzá!

elkészítés

A leveshez

  1. A paprikálat megmossuk, megtöröljük, alufóliával bélelt tepsire tesszük, és kb 15 perc alatt megsütjük. Betakarjuk, majd 10 perc elteltével lehúzzuk a fekete héjukat. Késsel tessék-lássék felvágjuk.
  2. Egy fazékban megmelegítjük az olívaolajat, rászórjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd a chilipelyheket, és kicsit kevergetjük, 5-8 percig, amíg a hagyma üveges lesz.
  3. Akkor rádobjuk a paprikát, ráöntjük a zöldség alaplevet, és felforraljuk. Ha forr, elzárjuk. Hagyjuk, hogy egy picit hűljön (hogy ne öljük meg a mixerünket).
  4. Az egész levest összepürésítjük botmixerrel.

A feltéthez

  1. Közben a quinoát átmossuk, és dupla mennyiségű vízben egy csipet sóval megfőzzük, hagyjuk kicsit hűlni.
  2. Az avokádót felkockázzuk, a lilahagymát finomra vágjuk, a koriandert leszedjük a száráról, a leveleket felvágjuk. Mindent hozzákeverünk a kihűlt quinoához.

A tálaláshoz

  1. A levesbetétet igazságosan elosztjuk a kitálalt levesben, és lime lével csepegtetjük. Azonnal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 873
elküldve: 2
receptkönyvben: 293
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

paprikakrémleve, quinoás krémleves

Hozzászólások (33)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

duduska2009
duduska2009 Sat, 2015-12-12 11:29

Rendszeresen elkészítem, mára a családi menüsor részévé vált, pirított mogyoróval szoktam tálalni. :) Idén nagyon sokkápia paprikánk termett, és amit októberben leszedtünk zölden, papírba csomagolva van, most érik pirosra. :) ezekből készül a fincsi leves a Te recepted szerint. :)

KiQsz
KiQsz / KiQsz Sat, 2015-07-18 18:30

Elkészítettem és nagyon finom lett! A paprikahámozást ugyan még gyakorolnom kell...
Egy bögre quinoából nekem dupla adag levesre való jött ki, de megettük köretnek a maradékot :)

Zs.u.zs.i
Zs.u.zs.i Wed, 2015-07-15 16:55

Finom lett a leves. :) Én kaliforniai és kápia paprikát is sütöttem hozzá, a kápiát sokkal könnyebb volt megpucolni, mert nem "dimbes-dombos", és a magházat is egyben ki tudtam húzni a csumával.

memilia
memilia Sun, 2014-10-19 22:38

Szia Nóra,
ma ez a leves készült el a vasárnapi ebéd részeként. Én kápia paprikát használtam, egy fél kilót. A gyerekek miatt azonban nem a receptben szereplő feltét (remélem nem szentségtörés) került bele, hanem betűtészta. Szerintem isteni volt így is.
Üdv
Emi

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2014-10-20 00:48

Szia Emi,
Persze, hogy nem baj. :) Ez a feltét amúgy is elég "felnőtt barát" - nem hiszem, hogy túl sok gyerek értékelné az avokádót. :)
Mindenesetre, ha egyszer van időd-kedved, próbáld ki, nagyon finom, egészséges, és telítős. :)
Szép hetet!
Puszi!

339
piros kaliforniai paprika 4 közepes db
alaplé 8 dl
chilipehely 1 kávéskanál
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
olívaolaj 2 ek
quinoa 1 bögre
avokádó 1 db
lila hagyma 1 kis db
koriander 8 szál
lime 1 közepes db