r
Nosalty Logó

Pácolt tüzes csirkeszárnyak

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
nemnagykunszt
Pácolt tüzes csirkeszárnyak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkeszárny pácolásához

A körethez

Összesen 785 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkeszárny pácolásához

A körethez

Összesen 3140 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkeszárny pácolásához

A körethez

Összesen 105 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1407.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    827 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    482 micro
Összesen 785 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.7 g

Zsír

  • Összesen
    181 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5631.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    1382 mg
  • Nátrium
    3308 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1480.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    275 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1026 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1929 micro
Összesen 3140 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

A csirkeszárny pácolásához

A körethez

Elkészítés

A csirkeszárny pácolásához

  1. Egy mély keverőtálba állítsuk össze a pácot.
  2. A csirkeszárnyakat egy hegyes késsel több helyen szúrjuk keresztül, majd forgassuk meg őket a pácban, és 2 órára tegyük félre pihenni (nem kell hűtőbe, nem kell sózni).
  3. Pucoljuk meg a krumplit és a hagymákat, majd kockázzuk fel őket.
  4. Tegyük be őket a legnagyobb tepsibe, ami befér a sütőbe, majd szórjuk rájuk a kukoricadarát (elhagyható), sót, olívaolajat.
  5. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (alsó-felső sütés).
  6. A sütőbe toljuk be kb. középre a körettel megrakott tepsit, majd közvetlenül fölé toljuk be a grillrácsot.
  7. A csirkeszárnyakat a 2 óra elteltével mindkét oldalán egy csipet sóval szórjuk meg, majd pakoljuk a grillrácsra úgy, hogy ne érjenek össze.
  8. Süssük így 60 percen keresztül, és 15 percenként forgassuk meg.
  9. 60 perc után emeljük a hőfokot 200-ra, és süssük további 30 percen keresztül, közben egyszer forgassuk meg.
  10. 30 perc elteltével tekerjük fel a sütőt 220 fokra, ha van légkeverés, akkor kacsoljuk be, és most fontos, hogya bőrük felfelé nézzen. Addig sütjük, míg meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 22043
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 06.

Ajánló

Mielőtt azonban nekiállnál, guríts le 3 cl konyakot, vagy a legjobb, ha tequilát. Az elejére visszacsatolva, erre azért van szükség, hogy megtisztítsd a gipsztől a formát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
nemnagykunszt 44 recept

Ahogy azt egy régi rigmus tartja: „Vége, vége, vége mindennek, vége a jó kedvünknek”, azaz elmúlt a hétvége, elfogyott a rántott hús, és a megbetonosodtak pogácsák is. Azt gondolom, mindenki osztja a nézetemet, hogy egy család-körbelátogatós hétvége után kicsit úgy érezzük magunkat, mintha öntőformák lennénk egy szobrászszakkörön, és kikentek volna belülről minket gipsszel. Adjunk most egy ébresztő pofont a szervezetünknek és az ízlelőrendszerünknek, gyerekek. Gyorsnak akkor gyors, ha előkészülsz, könnyűnek könnyű, és végre más. 15-20 perc előkészület. Az egész - ahhoz, hogy a kívánt állagú legyen a végén - kb. 2-3 órát pácolódik, és 1,5-2 órát sül, ezért azzal számolj, hogy fogyasztás előtt 5 órával kell nekiállnod. Készítsük el először az ördög köntösét. Fogj 8 db sokszor ócsárolt, egész csirkeszárnyat. Sokan a csirkefarháttal emlegetik egy lapon ezt a húsfélét. Hát valóban nem a húsok limuzinja, de nem is egy fogadásra készülünk vele. Tedd a szárnyakat egy vágódeszkára, és az Elemi ösztön című nagysikerű film nyomán egy hegyes kés (ha ragaszkodsz a filmhez, akkor jégvágó) segítségével többször is döfd át a szárnyakat. Kapd elő a bosszúálló énedet. Képzelj magad elé egy békésnek induló szombat reggelt. Mit sem sejtve a gyereknek bekapcsolod a TV-t, hadd nézzen mesét, amíg te megtalálod a vérnyomásodat a kávéfőzőben. Aztán hirtelen megszólal egy nagysikerű 1 centes japán animációs mese, amiben üveghangon üvöltve esnek egymásnak az eltúzottszemű groteszk humanoidok. Képzelj egy ilyet a deszkára. Most már megy a döfés ugye? Na. Vegyél elő egy mély tálat, és készítsd el a páclevet. Jól keverd össze, majd dobáld bele a szárnyakat, és alaposan paskold körbe őket a cuccal. Fedd, le alufóliával, majd tedd félre kb. 2-3 órára. Nem kell hűtőbe tenni. Pucolj meg 1,5 kg krumplit és 1 fej lilahagymát, ha bííírod, akkor 1 db erőspaprikát, és 1 db póré- vagy újhagymát. Kockázd fel őket, és tedd egy akkora tepsibe, amekkorába csak tudod. Persze azért férjen be a sütőbe. Ez nem hátrány. Egy kicsit öntözd meg olívaolajjal, sózd, és borsozd meg, majd forgasd meg őket a tepsiben. Általában gyárilag minden sütőhöz adnak egy grillrácsot. Nincs meg? Ez az, amit eddig egy kicsit alul felszerelt háztartásban esetleg hörcsöglétrának vagy zokni szárításához használhattál. Na, ugye, hogy megvan. Kapcsold be a sütőt 180 fokra, menjen az alsó és a felső sütő funkció is. Told be az előmelegített sütő közepére a tepsit, és közvetlenül fölé, de egy emelettel feljebb, egy helyet hagyva, a grillrácsot. A rácsra pakold fel a szárnyakat a bőrükkel felfelé, ne érjenek össze. A szárnyakat most sózd meg. Mindegyikre egy csipet só. Süsd 60 percen keresztül. A kettő szépen együtt, szoros kohézióban sül. Alulról a hagyma gőze járja át a húst, felülről a hús pácleve kezeli a krumplit. Közben 15 percenként a szárnyakat fordítsd meg, és a krumplit kicsit mozgasd meg egy lapos fakanállal, hogy ne ragadjanak le. Emeld meg a hőfokot 200 fokra, süsd őket további fél órán keresztül, és közben egyszer megint fordítsd meg. Az utolsó fázis jön. Emeld a hőfokot 220 fokra, és ha van légkeverőd, akkor kapcsold be. Fontos, hogy most a szárnyak bőrös része felfelé nézzen. Süsd őket addig, míg a hús bőre, barna nem lesz.

Hozzávalók

A csirkeszárny pácolásához

A körethez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek