r
Nosalty Logó

Sült csirkecomb francia rakott burgonyával

NS
Sült csirkecomb francia rakott burgonyával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

765
Kalória
41.8g
Fehérje
32.9g
Szénhidrát
51.8g
Zsír
318.3g
Víz
432.8g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
5.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 765 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2298 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1648.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    617 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    318.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 765 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.5 g

Zsír

  • Összesen
    155.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4944.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1378 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1852 mg
  • Nátrium
    1311 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    955 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1100 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    777 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1085 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1055 micro
Összesen 2298 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

  1. Előző este a combokat befűszerezzük a fűszersóval és egy kevés majorannával. Tehát egy estét állni hagyjuk.
  2. Másnap: A megtisztított burgonyát nem túl vastag, egyenletes karikára vágjuk, majd egy keverőtálba helyezzük.
  3. A megtisztított vöröshagymát félkarikára vágjuk, majd a burgonyához adjuk.
  4. A tejszínt a tojások sárgájával jól összekeverjük, majd enyhén sózzuk és a keverőtálba rakjuk, majd még egy kis só, és az egészet jól összekeverjük.
  5. Ezt követően egy magas falú tepsit kivajazunk, de vékonyan, aztán jöhet rá egy kis zsemlemorzsa.
  6. A keverőtálba levő alapanyagot a tepsibe tesszük, és ráreszeljük a trappista sajtot. Majd jöhet a csirkecomb a tetejére.
  7. Lealufóliázzuk, majd 20 percig 180 C-on sütőben pároljuk.
  8. Ezt követően az alufóliát levéve, 200 C-on további 15-20 percig pirítjuk.
  9. Amikor a csirkecomb bőre szép piros, kivesszük a sütőből és már csak egy dolog van hátra...
  10. MEGESSZÜK!!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Szeretjük nagyon, és ezt az ételt a párom is nagyon jól készíti!!!

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...