r
Nosalty Logó

Pácolt húsok Tésztásfültől

NS
Pácolt húsok Tésztásfültől
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pácolt hús

Kapros dresszing

461
Kalória
35.4g
Fehérje
2.2g
Szénhidrát
33.7g
Zsír
168.5g
Víz
121.8g
Koleszterin
125.8mg
Élelmi rost
1.5g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pácolt hús

Kapros dresszing

Összesen 461 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pácolt hús

Kapros dresszing

Összesen 3684 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pácolt hús

Kapros dresszing

Összesen 189 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    847.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    168.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 461 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    283.5 g

Zsír

  • Összesen
    269.5 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    975 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6779.8 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    370 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    3076 mg
  • Nátrium
    2464 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    1347.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    309 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    1138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 3684 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 189 kcal

Elkészítés

Pácolt hús

  1. A tarját szép szeletekre vágjuk, kb. 8-9 szelet lesz. A filézett csirkemellet feldaraboljuk csíkokra, de lehet 2x2 cm-es kockákra is!
  2. Egy nagyobb edényben elkészítjük a páclét. A fűszereket jól kikeverjük az olajban. Hozzáadjuk a húsdarabokat, szeleteket, alaposan átkeverjük a húsokat. Állni hagyjuk benne. Ha lehet, előző este pácoljuk be! Tegyük a hűtőbe. (Ha kevés az idő, minimum 2-3 órát hagyjuk benne. )
  3. A pácolt tarját kis vízzel, 1 dl, serpenyőben fedő alatt puhára pároljuk mindkét oldalát megfordítva! Ha a vizet elfőtte, kicsit megpirítjuk a szeleteket. (Ne sokáig, mert megkeményedhetnek, kiszáradhatnak.) Ebben a serpenyőben, de már víz nélkül, a pácolt csirkemell darabokat ugyanígy megfőzzük, illetve pirítjuk.
  4. Hasáb burgonyával tálaljuk, dresszinggel leöntve.

Kapros dresszing

  1. Alapanyagokat összekeverjük, betesszük a hűtőbe. (Amíg a köretet, a krumplit kisütjük.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p

A család megosztott. Idősebbek a tarját szeretik, a fiatalok (alakjuk miatt) csirkemell. A magam részéről vegyesen. Bőségtál.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek