Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pácolt húsok Tésztásfültől

Pácolt húsok Tésztásfültől
Pácolt húsok Tésztásfültől
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család megosztott. Idősebbek a tarját szeretik, a fiatalok (alakjuk miatt) csirkemell. A magam részéről vegyesen. Bőségtál.

hozzávalók / 8 adag

Pácolt hús

Kapros dresszing

ajánlat

Dresszingnek fokhagymás, kapros ízlésnek megfelelőt lehet készíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

Pácolt hús

  1. A tarját szép szeletekre vágjuk, kb. 8-9 szelet lesz. A filézett csirkemellet feldaraboljuk csíkokra, de lehet 2x2 cm-es kockákra is!
  2. Egy nagyobb edényben elkészítjük a páclét. A fűszereket jól kikeverjük az olajban. Hozzáadjuk a húsdarabokat, szeleteket, alaposan átkeverjük a húsokat. Állni hagyjuk benne. Ha lehet, előző este pácoljuk be! Tegyük a hűtőbe. (Ha kevés az idő, minimum 2-3 órát hagyjuk benne. )
  3. A pácolt tarját kis vízzel, 1 dl, serpenyőben fedő alatt puhára pároljuk mindkét oldalát megfordítva! Ha a vizet elfőtte, kicsit megpirítjuk a szeleteket. (Ne sokáig, mert megkeményedhetnek, kiszáradhatnak.) Ebben a serpenyőben, de már víz nélkül, a pácolt csirkemell darabokat ugyanígy megfőzzük, illetve pirítjuk.
  4. Hasáb burgonyával tálaljuk, dresszinggel leöntve.

Kapros dresszing

  1. Alapanyagokat összekeverjük, betesszük a hűtőbe. (Amíg a köretet, a krumplit kisütjük.)
  • elkészítettem: 26 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 844
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tésztásfül

Mióta szakács: 2013.10.24.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pácolt tarja, pácolt csirkehús kapros dresszing öntettel, bőségtál

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

457
mangalica tarja 1 kg
csirkemell filé 2 db
napraforgó olaj 1.5 dl
fűszerpaprika 1 tk
bors 1 kávéskanál
1 kávéskanál
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 kis db
mustár 1 teáskanál
koriander 1 teáskanál
rozmaring 1 teáskanál
cukor 1 késhegynyi
víz 1 dl
joghurt 2 dl
kapor 1 ek
bors 1 késhegynyi
1 csipet
fokhagyma 1 gerezd