Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ínyenc csirkemell japán módra

Ínyenc csirkemell japán módra
Ínyenc csirkemell japán módra
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon pikáns és egyedi étel, biztos, hogy ha egyszer megkóstolta valaki, még nagyon sokszor el fogja készíteni. Ezt az ételt általában finomra vágott káposztával fogyasztják és tálalják.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ajánlom mindenkinek, aki a keleti konyha ízeit és ínyencségeit kedveli. Ez a recept készülhet disznó vagy marhahúsból is, viszont ebben az esetben nagyon vékonyra kell szeletelni. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is szeleteljük fel több részre vagy nagyobb kockákra a csirkemell filét.
  2. Egy kisebb edénykében készítsük elő és keverjük össze a szósz hozzávalóit: gyömbért, szakét, mirint, szójaszószt, majd tegyük félre.
  3. A szezámolajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, majd a kockára vágott csirkemellet mindkét felén pirítsuk meg benne.
  4. Ezután adjuk hozzá a szószt, majd egy picit süssük össze vele, míg karamelles nem lesz.
  5. Pár perc alatt elkészül, tálaláskor hintsük meg egy kis chilivel, isteni finom pikáns lesz tőle.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 319
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: japán
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pikáns gyömbéres csirkemell, ínyenc csirkemell, keleti fűszeres csirkemell

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

179
csirkemell filé 1 db
gyömbér 20 g
szaké 15 ml
mirin 15 ml
szójaszósz 15 ml
chili 1 csipet
szezámolaj 1 teáskanál