Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-borsos hús

Hagymás-borsos hús
Hagymás-borsos hús
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám ezer éves Mester Kukta magazinjában található a recept eredetije. Egyszerű, gyors és laktató étel, és nem mellesleg nagyon finom is:)

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

A másnapi maradékból pl. lehet melegszendvicset készíteni, de akár burgonyába is beletölthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, a szalonnát apró kockákra, a paprikát csíkokra, a fokhagymát apró darabokra vágjuk.
  2. Elkészítjük a szóját: egy lábasban vizet forralunk, ételízesítőt teszünk bele, beletesszük a szóját, felforraljuk, majd kinyomkodjuk a szójából a nedvességet.
  3. Kis olajat felhevítünk a serpenyőben, beletesszük a szalonnát és megpirítjuk, beletesszük a hagymát, azt is megpirítjuk, majd beletesszük a húst. Ezután fűszerezzük. Belerakjuk a paprikákat és a sűrített paradicsomot. Végül felöntjük a marhahúslevessel (ha nincs, akkor marhahús leveskockát felolvasztunk 1-1,5 dl meleg vízben).
  4. Készre főzzük. Ezt az ételt egyszerűen kenyérrel is ehetjük, de a tészta a legjobb hozzá szerintem:)
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 870
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Malacka

Mióta szakács: 2012.11.07.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres sertéshús, paradicsomos darált hús tésztával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

533
darált sertéshús 50 dkg
szója 20 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
füstölt szalonna 8 dkg
fokhagyma 2 gerezd
paprika 2 db
zöldpaprika 1 db
napraforgó olaj 2 ek
sűrített paradicsom 5 ek
marha alaplé 1.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint