r
Nosalty Logó

Hagymás-borsos hús

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Malacka
Hagymás-borsos hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 533 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2662 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 175 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    867 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 533 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200.8 g

Zsír

  • Összesen
    169.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    387 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4335 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    634 mg
  • Foszfor
    2618 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    801.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    238 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    1234 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    23011 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 2662 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1522 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 175 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, a szalonnát apró kockákra, a paprikát csíkokra, a fokhagymát apró darabokra vágjuk.
  2. Elkészítjük a szóját: egy lábasban vizet forralunk, ételízesítőt teszünk bele, beletesszük a szóját, felforraljuk, majd kinyomkodjuk a szójából a nedvességet.
  3. Kis olajat felhevítünka serpenyőben, beletesszük a szalonnát és megpirítjuk, beletesszük a hagymát, azt is megpirítjuk, majd beletesszük a húst. Ezután fűszerezzük. Belerakjuk a paprikákat és a sűrített paradicsomot. Végül felöntjük a marhahúslevessel (ha nincs, akkor marhahús leveskockát felolvasztunk 1-1,5 dl meleg vízben).
  4. Készre főzzük. Ezt az ételt egyszerűen kenyérrel is ehetjük, de a tészta a legjobb hozzá szerintem:)
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3940
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 24.

Ajánló

A másnapi maradékból pl. lehet melegszendvicset készíteni, de akár burgonyába is beletölthetjük.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hagymás-borsos hús
Malacka 28 recept

Anyukám ezer éves Mester Kukta magazinjában található a recept eredetije. Egyszerű, gyors és laktató étel, és nem mellesleg nagyon finom is:)

Hozzászólások

Éva-Anyóca

:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek