Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olaszos csirkemell fehérjenapra

Olaszos csirkemell fehérjenapra
Olaszos csirkemell fehérjenapra
28 perc / előkészület: 20 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ebédet a 90 napos diétám fehérje napjára készítettem. Családom egyéb tagjainak még egy kevés héjában főtt krumplit felszeleteltem, és a maradék olajon megpirítottam. Mindenki megelégedésére szolgált ez az ebéd, és igazán laktató. A paszternákból természetesen nem főztem 3 dkg-ot, hanem a húslevesből mentettem meg egy keveset, és abból készült a fehér krém.

hozzávalók / 1 adag

A hús

A krémek

Sajttányér

Szólj hozzá!

elkészítés

A hús

  1. A húst sózzuk, borsozzuk. Jó félig bemetszéseket ejtünk rajta kb. 1,5 cm-ként, ide tűzzük be a bacon szeletkét, mozzarellát és aszalt paradicsomot. Ezek a kis finomságok ízesítik meg a pecsenyénket.
  2. Egy tapadásmentes serpenyőt felforrósítunk, egy kanál olívaolajat öntünk bele, és beletesszük a megspékelt húst. Közepes tűzön pirítjuk 3-4 percig, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is megpirítjuk.
  3. A hús mellé tesszük a koktélparadicsomot is némi kakukkfűvel, sóval, borssal, és együtt sütjük vele.
  4. A sajttányér úgy készül, hogy a sajtot lereszeljük kis lyukú reszelőn, hogy könnyen szétteríthessük. A mikró tálján elterítjük, és 800 Watton 1,3 perc alatt megolvasztjuk, kiszárítjuk. Azon forrón levesszük a forgótányérról, és egy tetszőleges tálat lefordítva a fenekére borítjuk a sajtot, és rányomkodjuk, míg forró. Ilyenformán mire langyosra hűl, felveszi a tál formáját.

A krémek

  1. Fehér krém: A paszternákot fele annyi vajjal összeturmixoljuk, egy evőkanálnyit a tányérra teszünk.
  2. Zöld krém: Kész pesztót használunk díszítésnek és ízesítésnek.
  3. Piros krém: egy fél közepes kápia paprika bőven elég hozzá. Gázlángon megpirítjuk, vagy sütőben megsütjük, és egy aszalt paradicsommal összeturmixoljuk. Egy kanálnyival a tányérra teszünk.
  4. A sült koktélparadicsomokat is feltálaljuk a hús mellé.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 108
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
adag: 1 főre
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mozzarellás csirkemell, tűzdelt csirkemell, baconnal és sajttal tűzdelt csirkemell

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

745
csirkemell filé 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bacon 0.5 szelet
mozzarella 3 dkg
szárított paradicsom 2 db
olívaolaj 1 teáskanál
koktélparadicsom 3 db
kakukkfű 0 ízlés szerint
pesto 1 ek
szárított paradicsom 1 db
kápia paprika 0.5 közepes db
pasztinák 3 dkg
vaj 1 dkg
ementáli sajt 3 dkg